Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Συγκροτήθηκαν συνεργείο περισυλλογής ανεπιτήρητων ζώων και επιτροπή παρακολούθησης στο Δήμο Τριφυλίας

Με αποφάσεις του δημάρχου Τριφυλίας, οι οποίες αναρτήθηκαν χθες στη Δι@υγεια, συγκροτήθηκαν συνεργείο περισυλλογής ανεπιτήρητων αναπαραγωγικών ζώων και τριμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων ζώων! Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. 539/2017 απόφασή του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, «συγκροτεί συνεργείο περισυλλογής ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, αποτελούμενο από άτομα εκπαιδευμένα και έμπειρα στο χειρισμό παραγωγικών ζώων, ως εξής: 1. Τσακανίκας Γεώργιος του Κωνσταντίνου, αντιδήμαρχος Τριφυλίας 2. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου, εκπρόσωπος της Τ.Κ. Βρυσών του Δήμου Τριφυλίας 3. Θεοδωροπούλου Σπυριδούλα του Γεωργίου, δημότης Τριφυλίας 4. Γεωργιόπουλος Ιωάννης του Αναστασίου, δημότης Τριφυλίας 5. Θεοδωρόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου, δημότης Τριφυλίας 6. Πετροπούλου Νίκη του Φωτίου, δημότης Τριφυλίας.
Έργο της ανωτέρω επιτροπής θα είναι η περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών

ζώων και η μεταφορά τους στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση του Δήμου».
Με την υπ’ αριθ. 540/2017 απόφασή του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, «συγκροτεί τριμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων αποτελούμενη από τους: 1. Μπούζα Δημήτριο του Γεωργίου, μόνιμο υπάλληλο του Δήμου, ΠΕ9 Γεωπόνος 2. Πλέτσα Αθανάσιο του Γεώργιου, μόνιμο υπάλληλο του Δήμου, ΥΕ Κλητήρας 3. Θεοδωρόπουλο Παναγιώτη του Δημητρίου, εκπρόσωπο της Τ.Κ. Βρυσών του Δήμου Τριφυλίας».
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη συνεδρίασή του στις 2 Μαΐου 2017 έλαβε την υπ’ αριθ. 144/2017 απόφαση με θέμα «Αποδοχή παραχώρησης χώρου από ιδιώτη για την περισυλλογή ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων».
Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα από το πρακτικό της εν λόγω συνεδρίασης του Σώματος που έχει αναρτηθεί στη Δι@υγεια, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης στην εισήγησή του για το θέμα: «Όπως όλοι γνωρίζετε, τον τελευταίο καιρό ο Δήμος μας δέχεται πολλά παράπονα από δημότες, ιδίως της Τ.Κ Βρυσών, για ζημιές που γίνονται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις από ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα και βοοειδή).
Σύμφωνα με το Ν. 4056/2012 ΦΕΚ Α΄ 52/12-03-2012 Άρθρο 17, οι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν κτηνοτροφική εκμετάλλευση επιτρεπόμενης της συνεργασίας με άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρημένους από το Δημόσιο ή την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους.
Για να λειτουργήσει η εν λόγω κτηνοτροφική εκμετάλλευση χορηγείται στο Δήμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες κωδικός εκμετάλλευσης. Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της Τ.Κ Βρυσών, σύμφωνα με από 25-04-2017 Υπεύθυνη δήλωσή του - αεροφωτογραφία –το από 20-03-2015 τοπογραφικό-το αριθ. 2340/2-12- 2005 Συμβόλαιο, παραχωρεί στο Δήμο Τριφυλίας χώρο εμβαδού 1000 τ.μ στη θέση ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ της Τ.Κ Βρυσών για τρία χρόνια, προκειμένου να λειτουργήσει κτηνοτροφική εκμετάλλευση για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων».
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:
«-Αποδέχεται την παραχώρηση του χώρου εμβαδού 1000 τ.μ. από τον κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο του Δημητρίου για τη δημιουργία κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.
-Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα προχωρήσουν τις διαδικασίες (Έκδοση Κωδικού Εκμετάλλευσης-Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και λειτουργίας) και ό,τι άλλο χρειάζεται για τη λειτουργία της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων». Από την απόφαση αυτή του Δ.Σ. Τριφυλίας παρήλθαν άπραγοι πέντε μήνες και μόλις χθες αναρτήθηκαν στη Δι@υγεια οι αποφάσεις δημάρχου για συγκρότηση επιτροπών.
Σχετικά με τη δημιουργία κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, έχουν γίνει διαδικασίες από το Δήμο Τριφυλίας ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα