Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Χάθηκαν στον ωκεανό και τις διέσωσαν 5 μήνες μετά


Δύο Αμερικανίδες ιστιοπλόοι και τα σκυλιά τους διασώθηκαν από το Αμερικανικό Ναυτικό ύστερα από πέντε μήνες, που έπλεαν με το σκάφος τους ακυβέρνητο, στον Ειρηνικό.
Οι Jennifer Appel και Tasha Fuiaba είχαν ξεκινήσει με το μικρό σκάφος τους από τη Χαβάη, με προορισμό την Ταϊτή, όταν η μηχανή τους χάλασε εν μέσω κακοκαιρίας.
Έτσι, το σκάφος παρασύρθηκε στα ανοιχτά, περίπου 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.
Διασώθηκαν όταν αλιευτικό σκάφος ειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές.
Οι δύο Αμερικανίδες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους τον Μάιο θεωρώντας πως θα κατάφερναν να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο τον αέρα και τα πανιά τους.
«Δύο μήνες μετά κι ενώ δεν είχαν φτάσει στην Ταϊτή, άρχισαν να εκπέμπουν SOS», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού. Συνέχισαν να καλούν σε βοήθεια καθημερινά αλλά τα σήματά τους δεν τα λάμβανε κανείς γιατί δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά σε κανένα σκάφος ούτε σε παραθαλάσσιους σταθμούς.
Στις 24 Οκτωβρίου, ένα αλιευτικό από την Ταϊβάν εντόπισε το σκάφος στον ωκεανό και επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές στη νήσο Γκουάμ και τελικά έσωσε τις δύο γυναίκες.
Άνθρωποι και σκυλιά κατάφεραν να επιβιώσουν επί σχεδόν πέντε μήνες στη θάλασσα χάρη σε μια συσκευή για τον καθαρισμό του νερού και τα μεγάλα αποθέματα ξηράς τροφής. thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα