Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ τις πρωινές ώρες για τόνωση και ενέργεια.
Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη του καφέ για την υγεία, όπως η χαλάρωση των μυϊκών πόνων, η βελτίωση της μνήμης, αλλά και η προστασία από τον διαβήτη και τη νόσο του Parkinson.
Είναι όμως ασφαλές να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι;
Η κατανάλωση καφέ, ακόμη και χωρίς καφεΐνη, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγή οξέων στο στομάχι.
Εάν έχετε ευαίσθητο πεπτικό, αυτό θα μπορούσε να βλάψει την εσωτερική επικάλυψη του στομάχου (βλεννογόνο) και να επιδεινώσει τα συμπτώματα δυσπεψίας, καούρας ή του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
Η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει και άλλα συμπτώματα, όπως υπερδιέγερση, άγχος, σύγχυση, αυξημένους καρδιακούς παλμούς, ευερεθιστότητα και αδυναμία συγκέντρωσης.
Ένας άλλος λόγος για να μην πίνετε καφέ νηστικοί, είναι ότι μπορεί να επηρεαστεί το βιολογικό σας ρολόι, γνωστό και ως κιρκάδιος ρυθμός. Η αιτία είναι η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, που απελευθερώνεται σε κατάσταση άγχους, αλλά επηρεάζει και τα επίπεδα

ενέργειας του οργανισμού.
Τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό κορυφώνονται μεταξύ 8 και 9 π.μ., βοηθώντας το σώμα σας να ξυπνήσει φυσικά.
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης και την επίδρασή της. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνετε όλο και περισσότερο καφέ για να πάρετε ενέργεια και το σώμα σας θα εξαρτάται σταδιακά όλο και περισσότερο από την καφεΐνη.
Εάν εκδηλώνετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, αλλά δεν θέλετε να σταματήσετε να πίνετε καφέ, δοκιμάστε να πιείτε πριν τον καφέ ένα μεγάλο ποτήρι νερό.
Εάν ανησυχείτε για τα επίπεδα κορτιζόλης σας, αλλά ξυπνάτε πολύ νωρίς, περιμένετε να περάσει μία ώρα και μετά πιείτε καφέ. onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα