Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Νέο πρόγραμμα για τουριστικές επιχειρήσεις προανήγγειλε η Κουντουρά

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο πρόγραμμα για τουριστικές επιχειρήσεις προανήγγειλε η Κουντουρά«Ο παγκόσμιος τουρισμός ψηφίζει Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων από την Καλαμπάκα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, απευθυνόμενη προς τους φορείς του τουρισμού, με τους οποίους είχε προγραμματισμένη συνάντηση, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους.
Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε και στην ομιλία που έκανε στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα, στα πλεονεκτήματα που εμφανίζει ο τουριστικός τομέας της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η Θεσσαλία διαθέτει όλα τα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας όλα τα επόμενα χρόνια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε μορφές τουρισμού, όπως ο περιηγητικός και ο θρησκευτικός τουρισμός, με τα Μετέωρα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, και ειδικά από τη Ρωσία, επισήμανε η υπουργός.
Παράλληλα σημείωσε, ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και τον ιδιωτικό τομέα για να προωθηθούν προγράμματα που καταρτίστηκαν και υλοποιούνται για την επιμήκυνση της θερινής

τουριστικής περιόδου και τη στήριξη της τουριστικής κίνησης όλο τον χρόνο, την ανάπτυξη και προώθηση νέων προορισμών και θεματικών εμπειριών, την ανάδειξη των δυνατοτήτων για νέες επενδύσεις.
Επίσης, η ίδια είπε πως έχουμε την τύχη και τη χαρά να έχουμε ένα αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού, χαρακτηρίζοντάς το, άκρως παραγωγικό υπουργείο, που για πρώτη φορά εγκαινίασε τη συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες και «προωθούμε πλέον μία ενιαία εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική».
Ο τουρισμός, συνέχισε η κ. Κουντουρά, είναι κυβερνητική προτεραιότητα και βασικός πυλώνας ανάπτυξης για όλη τη χώρα, λέγοντας πως γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια. Παράλληλα, ο τουρισμός, τόνισε, στηρίζει την εθνική μας οικονομία, με άμεση και έμμεση συμβολή που ξεπερνά το 20% του ΑΕΠ, εξηγώντας η ίδια πως μπορεί να φτάσει 21%, 22%, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που καταφέραμε όλοι μαζί, ενώ ενισχύει την απασχόληση με 1 εκατ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
Επίσης αναφορά η υπουργός Τουρισμού έκανε και στο έργο του υπουργείου και την εθνική περιφερειακή τουριστική αναπτυξιακή πολιτική, η οποία υλοποιείται για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Αυτό, διευκρίνισε η ίδια γίνεται πράξη με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αύξηση του χειμερινού τουρισμού, προώθηση νέων τουριστικών προορισμών, άνοιγμα νέων αγορών αλλά και των παραδοσιακών.
Επίσης η κ. Κουντουρά έκανε αναφορά και για το 2018, έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.
Υπογράψαμε, είπε, την έναρξη του έτους με την ομόλογό μου 'Αλα Μανίλοβα στη Μόσχα. Συνσχεδιάσαμε σειρά κοινών εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε τη μεγάλη δυναμική για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος όλα τα επόμενα χρόνια.
Μιλώντας για προγράμματα που ενδιαφέρουν τουριστικές επιχειρήσεις, τόνισε πως τον επόμενο μήνα θα προκηρυχθεί ένα καινούργιο πρόγραμμα για 120 εκατομμύρια, το οποίο αφορά νέες τουριστικές επιχειρήσεις.
Ειδική αναφορά έκανε στην προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ομίλους της ΗΠΑ, της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας, της Κίνας, αλλά και από τους μεγαλύτερους Τουριστικούς Οργανισμούς.
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν τα αίτημά τους με την αρμόδια υπουργό να δίνει απαντήσεις και διευκρινίσεις.
Πριν τη συνάντηση με τους φορείς η κ. Κουντουρά επισκέφθηκε τα Μετέωρα. Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δήλωσε πως συγκινήθηκε ιδιαίτερα που βρέθηκε στη μοναστική πολιτεία των Μετεώρων, προσθέτοντας, πως η ίδια δεν μπορεί με λόγια να περιγράψει αυτή τη στιγμή, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για έναν ευλογημένο τόπο.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (dikaiologitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα