Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Άστεγη γυναίκα είχε καταθέσεις που άγγιζαν το 1 εκ. λίρες αλλά πέθανε στον δρόμο (pics)





Ο θάνατος μίας άστεγης κι ανήμπορης γυναίκας, έφερε στο φως μια αμύθητη περιουσία που παρέμενε ανεκμετάλλευτη για δεκαετίες. Τεράστια ήταν η έκπληξη των αστυνομικών που εντόπισαν το άψυχο σώμα μιας άστεγης γυναίκας σε δρόμο της πρωτεύουσας Βηρυτού. Πλάι στο σώμα της ανάπηρης γυναίκας υπήρχαν τουλάχιστον 5 μαύρες σακούλες σκουπιδιών, μέσα στις οποίες υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες χαρτονομίσματα. Η καταμέτρηση σταμάτησε στις 5 εκατομμύρια λίρες Λιβάνου (περίπου 2.500 λίρες Αγγλίας) προξενώντας τεράστια εντύπωση στις αρχές αλλά και σε όσους ήξεραν την 52χρονη Φατίμα, η οποία ζούσε εδώ και δεκαετίες στους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Μάλιστα, η κατοχή τέτοιου χρηματικού ποσού ώθησε τις λιβανικές αρχές να διερευνήσουν πιο διεξοδικά την υπόθεση, όμως η συνέχεια ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτική.

Ψάχνοντας τους λογαριασμούς της Φατίμα σε τοπικές τράπεζες ανακάλυψαν με τεράστια έκπληξη, πως η άστεγη γυναίκα διατηρούσε καταθέσεις ύψους 1 δις λιρών Λιβάνου, που αντιστοιχούν στο διόλου ευκαφρόνητο ποσό 835.000 λιρών Αγγλίας.


Αμέσως, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με μακρινούς συγγενείς της γυναίκας ώστε να τους ενημερώσουν και για τον θάνατό της αλλά και για τα συγκλονιστικά ευρήματά τους, ενώ δεν θεωρούν ύποπτες τις συνθήκες θανάτου της, καθώς το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε την ανακοπή καρδιάς ως αιτία θανάτου.
Πάντως, άγνωστο παραμένει αν η ίδια η 52χρονη είχε γνώση των καταθέσεών της στην τράπεζα, καθώς όσοι την ήξεραν και την βοηθούσαν περιστασιακά με χρήματα και τρόφιμα, δεν είχαν κανένα σημάδι σχετικά με την «προίκα» που είχε συγκεντρώσει.
Η Φατίμα είχε καταστεί ανήμπορη από το 1975 όταν έχασε τα πόδια και τα χέρια της κατά τη διάρκεια του Λιβανέζικου εμφυλίου πολέμου, ο οποίος σάρωσε την μεσογειακή χώρα της Μέσης Ανατολής από το 1975 ως το 1990, κοστίζοντας τη ζωή σε 120.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα