Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Μία συλλογή από αρχαία όργανα που χρονολογούνται πριν από περίπου 4.000 χρόνια,



«Φυσαρμόνικα» 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Κίνα
Πρόκειται για τα αρχαιότερα όργανα που έχουν βρεθεί ποτέ στην Κίνα - Κάθε όργανο το οποίο είναι φτιαγμένο από κόκαλα, έχει μήκος 8-9 εκατοστά και πλάτος ένα εκατοστό
Μία συλλογή από αρχαία όργανα που χρονολογούνται πριν από περίπου 4.000 χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί της Κίνας.
Τα μουσικά όργανα που μοιάζουν με φυσαρμόνικα, τα οποία στα κινεζικά ονομάζονται «Κουσιάν», ανακαλύφθηκαν στα ερείπια του Σιμάο, ενός σημαντικού προϊστορικού χώρου στην πόλη Σενμού. Πρόκειται για τα αρχαιότερα όργανα που έχουν βρεθεί ποτέ στην Κίνα.
Κάθε όργανο το οποίο είναι φτιαγμένο από κόκαλα, έχει μήκος 8-9 εκατοστά και πλάτος ένα εκατοστό. Αρχεία αρχαίων οργάνων μπορούν να βρεθούν από την πρωθύστερη εποχή της Δυναστείας Τσιν (πριν από το 221 π.Χ.) στην Κίνα. Η σύγχρονη αλυσιδωτή φυσαρμόνικα είναι το μικρότερο κινεζικό παραδοσιακό όργανο και πολύ δημοφιλές σε αρκετές εθνοτικές ομάδες στην κινεζική επικράτεια.
Η κύρια περιοχή της αρχαίας τοποθεσίας Σιμάο καλύπτει έκταση άνω των 4 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Αποτελείται από τρία μέρη, μεταξύ των οποίων μια αυτοκρατορική πόλη, μια εσωτερική πόλη και μια εξωτερική πόλη. Η περιοχή περιελήφθη στις 10 κορυφαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Κίνα το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα