Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα στήριξης της απεργίας των υγειονομικών


Ψήφισμα στήριξης της απεργίας των υγειονομικών την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ενέκριναν, όπως ανακοίνωσαν, τρία συνδικάτα της Μεσσηνίας, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.
Το σχετικό ψήφισμα έχει ως εξής:
«Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των υγειονομικών και την πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το “νέο ΕΣΥ”! Γιατί το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει “νέο ΕΣΥ” σημαίνει:
Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.
Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ.
Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο “νέο ΕΣΥ” “θα παίρνεις ό,τι πληρώνεις”.
Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα Υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην Υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ».
Το Νέο ΕΣΥ” της κυβέρνησης σημαίνει δημόσιες μονάδες Υγείας, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.
Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών που αρνούνται να υποτάξουν την επιστήμη στη λογική του κόστους οφέλους, που αρνούνται να στερήσουν από τους ασθενείς αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της “καταπολέμησης της σπατάλης” και “του εξορθολογισμού των δαπανών”, για να αξιολογούνται θετικά και να παίρνουν μπόνους!
Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας
Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Μεσσηνίας
Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας
Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν.Μεσσηνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα