Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Σε... ντουλάπα με ρούχα είχε κρύψει τα 350.000 ευρώ η προσβυτέρα- Μέσα σε μαύρες σακούλες

Ένας ακόμα ανήλικος τρόφιμος της "Κιβωτού", καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια. Φιλοξενούμενο αγόρι στη δομή του Βόλου, περιέγραψε ενώπιον των αρχών, περιστατικό με "πρωταγωνιστή" τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο..
Πρόκειται για την τρίτη κατάθεση, που αφορά ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση, σε δομές του οργανισμού.
Την ίδια ώρα ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του, βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" νέας προκαταρκτικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Μόνο τα πέντε τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς τους, διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 συναλλαγές, αρκετές εκ των οποίων αφορούν "ύποπτα" μεγάλα ποσά.
Τα στελέχη της υπηρεσίας εκτιμούν, ότι το ζευγάρι χρησιμοποίησε τραπεζικές θυρίδες, ως ενδιάμεσους "σταθμούς" συγκέντρωσης και απόκρυψης μαύρου χρήματος από τα "μαγικά κουτιά" της Κιβωτού. Από αυτές τις θυρίδες μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους στον Κολωνό οι 347.000 ευρώ που εντοπίστηκαν αποθηκευμένες σε σακούλες μέσα σε κρύπτη.
"Μυστική" κατάθεση ανηλίκου
Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, βρέθηκε πριν από 3 ημέρες στο Βόλο και έλαβε κατάθεση από ανήλικο φιλοξενούμενο της δομής, που φέρεται να καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια. Οι αρχές αναζητούσαν τον νεαρό μετά από παραγγελία της Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Αφορμή: δημοσιεύματα, βασιζόμενα σε κατάθεση του 19χρονου πρώην τρόφιμου της δομής του Βόλου, τα οποία αφήνουν υπονοούμενα για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο..
Η εισαγγελική παραγγελία, είχε την υπόμνηση, ότι εφόσον διακριβωθεί η εμπλοκή ανηλίκων, να ληφθούν καταθέσεις τους, ως μάρτυρες- θύματα προσβολής προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας.
347.000 ευρώ σε... κρύπτη ανάμεσα σε ρούχα
"Τι τα ψάχνετε τα λεφτά; Τι νομίζετε, ότι θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε; Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε. Εδώ θα μείνουμε...".
Αυτά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η Σταματία Γεωργαντή, την ώρα της έρευνας στο σπίτι του ζευγαριού, πάνω από τη δομή στον Κολωνό. Παρά το γεγονός όμως ότι με τα λεγόμενα τους έθεταν εαυτόν στη διάθεσή των αρχών, λίγη ώρα πριν δεν είχαν υποδείξει στα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ότι έκρυβαν χρήματα στην κατοικία.
Οι συνολικά 347.000 ευρώ και οι λίρες που εντοπίστηκαν σε βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού, δεν ήταν σε κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά... μέσα σε σακούλες σε μια... κρύπτη σε ντουλάπια με ρούχα. Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν για τα χρήματα, η Σταματία Γεωργαντή φαίνεται να είπε πως αυτά ανήκουν στη δομή και τα πήρε από τη θυρίδα για τα... καταμετρήσει και να τα κατέσει σε λογαριασμό της Κιβωτού.
"Θυρίδες- αποθήκες μαύρου χρήματος"
Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, εκτιμούν ότι τα χρήματα που μετέφερε η πρεσβυτέρα από την τραπεζική θυρίδα στο σπίτι του Κολωνού, ενδεχομένως να προέρχονται από ποσά των περίφημων "κουτιών" της Κιβωτού του Κόσμου.
Μάλιστα δεν αποκλείουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του, να είχαν μετατρέψει τραπεζικές θυρίδες σε... προσωρινούς αποθηκευτικούς χώρους μαύρου χρήματος. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τη συχνότητα που η Σταματία Γεωργαντή, επισκεπτόταν τις θυρίδες, αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλες κρύπτες, σε διαφορετικές κατοικίες της Κιβωτού.
"Μάζεψε εκείνη τη φορά 2.700 ευρώ νομίζω. Είχε χίλια άτομα στην κηδεία του", ανέφερε στο Mega εθελόντρια της "Κιβωτού", που είχε αναλάβει να κρατά το περίφημο "κουτί" της Κιβωτού του Κόσμου. "Αν στην Αθήνα γίνονται 100 κηδείες την ημέρα, σε 10 από αυτές υπάρχει "κουτί" για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων. Από αυτά, τα 5 ήταν της Κιβωτού του Κόσμου, γιατί ήταν δημοφιλής η δομή", δήλωσε στον Αντ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Γραφείων Τελετών.
Τα κουτιά, έπαιρναν για χρόνια θέση όχι μόνο σε κηδείες και μνημόσυνα, αλλά και σε γάμους, σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. "Δεν είδα ούτε απόδειξη, ούτε τίποτα", ανέφερε χαρακτηριστικά γυναίκα που είχε αφήσει στο κουτί 100 ευρώ σε κηδεία.
Πάνω από 2.000 τραπεζικές συναλλαγές
Σε έναν πρώτο έλεγχο στους προσωπικούς και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή, διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 5 χρόνια, υπήρχαν περίπου 2.500 συναλλαγές! Αρκετές από αυτές εξετάζονται ως "ύποπτες" εισροές-εκροές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών. Οι αρχές θα ελέγξουν αν αυτές οι κινήσεις, προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα ή ενδεχομένως σχετίζονται με τις εισροές προς την ΜΚΟ, που την τελευταία 5ετία αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.
Ένας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι αυτός της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος είχε καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ, προερχόμενα από τους "απείραχτους" μισθούς του την τελευταία 8ετία. Εισαγγελικοί λειτουργοί και αστυνομικοί, εκτιμούν πως το ζευγάρι ζούσε αποκλειστικά από τα χρήματα της Κιβωτού και "αποταμίευε" την μισθοδοσία του!
Νέα προκαταρκτική έρευνα
Υπήρχαν και άλλα χρήματα στη θυρίδα; Είναι δικαιολογημένες οι κινήσεις μεγάλων ποσών στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας; Γιατί ήταν "απείραχτοι" οι μισθοί του πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο.;
Που πήγαν τα "μαύρα" χρήματα από τα "μαγικά κουτιά" της "Κιβωτού"; Πρόκειται για μερικά από τα ερωτήματα, για τα οποία θα αναζητήσει απαντήσεις η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στη νέα προκαταρκτική έρευνα που θα "τρέξει" το επόμενο διάστημα.
Τα στελέχη της υπηρεσίας, αναμένουν τις κατευθύνσεις που θα δώσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, στη διάθεσή του οποίου τέθηκαν την Τρίτη τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο αρχικό στάδιο των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα