Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί ο πατέρας Αντώνιος θέλει να επιστρέψει στην Κιβωτό του Κόσμου - Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του από τον Ντογιάκο


Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου και έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση της "Κιβωτού του Κόσμου".
Ειδικότερα, τον κ. Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος συνηγόρου του Αντωνίου, ο οποίοι ζήτησαν "την τήρηση της νομιμότητας".

"Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας", δήλωσε ο κ. Κονταξής βγαίνοντας από τον 'Αρειο Πάγο, ενώ παράλληλα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Αίτημα των συνηγόρων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο της Κιβωτού του Κόσμου, από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.
Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν 25 εκατ. ευρώ που "λείπουν" - 18 πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών
Παράλληλα, έντεκα συν επτά πρόσωπα, μπαίνουν στο κάδρο των οικονομικών ερευνών για τη "Κιβωτό του Κόσμου". Πρόκειται για μέλη του Δ.Σ., συγγενικά τους πρόσωπα, άτομα από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, αλλά και όσοι είχαν εμπλακεί στη διοίκηση της Μ.Κ.Ο. την τελευταία πενταετία.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν υποβάλλει αιτήματα σε τράπεζες για τον εντοπισμό των λογαριασμών τους, που αναμένεται να απαντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Τα στοιχεία που θα έρθουν στην κατοχή των Εισαγγελικών και διωκτικών αρχών, ενδεχομένως να αποκαλύψουν "ύποπτες" κινήσεις, που θα συνδέονται με τα έσοδα της Κιβωτού από δωρεές και χορηγίες.
Μετά και την παραγγελία του Εισαγγελέα, η Οικονομική Αστυνομία "τρέχει" ήδη νέα προκαταρκτική έρευνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της απιστίας και της υπεξαίρεσης.
Η "βεντάλια" των ερευνών αναμένεται σταδιακά να ανοίξει και να επεκταθεί στα υπόλοιπα "ύποπτα" πρόσωπα, εκτός από τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο και τη σύζυγό του.
Οι ελεγκτικές αρχές θα εξετάσουν με σειρά προτεραιότητας συγκεκριμένα άτομα που φέρεται να βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και ταυτόχρονα έχουν διαρκή παρουσία στα Δ.Σ. της Οργάνωσης την τελευταία πενταετία. Στη συνέχεια θα εξεταστούν συγγενείς τους, αλλά και άτομα που ήταν στη διοίκηση της Κιβωτού πριν το 2017.
Ένα μεγάλο κομμάτι της έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, επικεντρώνεται στα μαύρα χρήματα από τα "μαγικά κουτιά" της Κιβωτού που εδώ και αρκετά χρόνια έπαιρναν θέση σε κηδείες, μνημόσυνα, γάμους, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, αλλά και για τα ποσά που φέρεται να "λείπουν" από τους λογαριασμούς.
Όπως διαπιστώθηκε από τις έως τώρα έρευνες, η Οργάνωση είχε λάβει 40.000.000 ευρώ από δωρεές και χορηγίες, ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της, εντοπίζονται, τουλάχιστον προς το παρόν, περίπου 15.000.000 ευρώ. Εν αναμονή της συγκέντρωσης όλων των στοιχείων από τις τράπεζες, φαίνεται να "λείπουν" περίπου 25.000.000 ευρώ, μείον τα έξοδα λειτουργίας των δομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα