Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Τα τρία σλόγκαν Μητσοτάκη για τις κάλπες την άνοιξη και το τραγούδι για τα "γλυκά μικρά ψέματα"


"Την εβδομάδα που μας πέρασε έφυγε από την ζωή η Christine McVie των Fleetwood Mac. Και για όσους είναι της γενιάς μου, ξέρετε πως είναι ένα συγκρότημα ορόσημο. Οπότε σας αφιερώνω μια μεγάλη επιτυχία που έγραψε αυτή η σπουδαία καλλιτέχνιδα, το "Little Lies”.
Οι στίχοι του ζητάνε επιτακτικά "πες μου γλυκά μικρά ψέματα", όμως κάθε φορά που το ακούω σκέφτομαι πως ούτε οι σχέσεις, αλλά ούτε η πολιτική, πρέπει να βασίζονται σε ψέματα, όσο γλυκά και αν ακούγονται, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι".
Αυτή είναι η κατακλείδα της χθεσινής ανάρτησης του Πρωθυπουργού, ενός απολογισμού του κυβερνητικού έργου της εβδομάδας που πέρασε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται σε μία-μία τις δράσεις ή τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τόσο στην οικονομία όσο και στο κοινωνικό πεδίο.
Σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, αυτή η απολογιστική δράση να συσσωρεύεται σε ένα κείμενο, κάθε εβδομάδα, ώστε να προβάλλεται το κυβερνητικό έργο, ως υπενθύμιση στους πολίτες. Αυτήν την Κυριακή, έγινε η τρίτη ανάρτηση, με τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στη μείωση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο, στην φορολόγηση των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών που εισφέρουν στα ταμεία 373,5 εκατομμύρια ευρώ, στη συγκράτηση των τιμών στο καλάθι του νοικοκυριού, στη μείωση της ανεργίας και στη ψήφιση του σχεδίου νόμου για το ΕΣΥ.
Τα συνθήματα του πρωθυπουργού
Το ίδιο απολογιστικός θα είναι και στην περιοδεία του σήμερα στην Τρίπολη, με το σύνθημα "την ώρα που οι άλλοι φωνάζουν, εμείς πράττουμε". Αυτό θα είναι και ένα από τα κεντρικά συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, με την πρώτη κάλπη να τοποθετείται – όπως ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου- κοντά στο τέλος της 4ετίας, δείχνοντας προς την άνοιξη, αφού αυτές οι εκλογές θα είναι διπλές.
Το δεύτερο σύνθημα της προεκλογικής περιόδου- που έχει ωστόσο ατύπως ανοίξει- περιλαμβάνει τα τρία Σ, "σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια", σλόγκαν που …λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει σε αυτό το σύνθημα, γιατί όπως λένε συνεργάτες του, αποδεικνύει την συνέπεια λόγων και έργων, ότι δεν αθετήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και ότι χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, ένα σταθερό τιμόνι για να μπορεί η χώρα να διαχειριστεί τις δυσκολίες που έρχονται τον χειμώνα αλλά και τις αβεβαιότητες λόγω του πολέμου.
Το τρίτο σλόγκαν ακούει στη φράση: Χρειάζεται μία ακόμη 4ετία για πάει η χώρα μπροστά και να αποφέρει καρπούς η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό το σύνθημα ακούστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στους απόδημους Έλληνες της βρετανικής πρωτεύουσας. Μάλιστα σε άλλη ομιλία του ο Πρωθυπουργός μίλησε για το πως οραματίζεται την Ελλάδα του 2030, δείχνοντας έτσι τη μακροχρόνια προοπτική που δίνει στον σχεδιασμό της πολιτικής του.
Ως συνοδευτικά των στοιχημάτων θα έρθουν τα διλήμματα: ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις; Ποιος είναι καλύτερος Πρωθυπουργός; Συγκρίνετε την 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ με την δική μας τετραετία των πεπραγμένων. Και τελικό ζητούμενο, η αυτοδυναμία, η οποία για το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ πιθανή, εάν η πρώτη κάλπη αντιμετωπιστεί ως μία και τελική κάλπη. Ως βατήρας, όπως έχει πει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, για την δεύτερη εκλογική μάχη με την ενισχυμένη αναλογική, με στόχο την νικηφόρα και αυτοδύναμη πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα