Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ληστές σήκωσαν κοσμήματα αξίας 130.000 ευρώ στους Γαργαλιάνους

Αντιμέτωπος με δύο αδίστακτους ληστές βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο κοσμηματοπώλης Κωνσταντίνος Μπάρκας στους Γαργαλιάνους. Οι ληστές εισέβαλαν στο μαγαζί και ενώ ο ένας τον ακινητοποίησε, ο άλλος πήρε σχεδόν όλα τα κοσμήματα η αξία των οποίων -σύμφωνα με τον ηλικιωμένο κοσμηματοπώλη- ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.
Φεύγοντας οι δύο δράστες τον κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα του καταστήματός του από την οποία κατάφερε να βγει μετά από 3 ώρες, όταν άκουσε τις φωνές του για βοήθεια μια γειτόνισσα, η οποία και έσπευσε να του ανοίξει.
Το νέο αυτό γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, αφού πριν λίγες μέρες είχαμε ληστεία σε μια ταβέρνα, ενώ οι μικροκλοπές και οι διαρρήξεις φαίνεται ότι είναι σε καθημερινή βάση σε όλη την Τριφυλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες.
Στην συγκεκριμένη ληστεία οι δράστες φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένοι και μάλιστα όπως όλα δείχνουν χρειάστηκε να επιχειρήσουν δύο φορές την ληστεία, αφού την πρώτη φορά ένας γνωστός του κοσμηματοπώλη φαίνεται να τους χάλασε τα σχέδια - εκτός και αν η πρώτη «επίσκεψη» ήταν για να βολιδοσκοπήσουν τον χώρο.
Για τις δραματικές στιγμές που έζησε μας μίλησε ο κ. Μπάρκας, ο οποίος αν και σε μεγάλη ηλικία, εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμά του. Οπως μας είπε, το Σάββατο το απόγευμα και ενώ ήταν στο μαγαζί του περίπου στις 6.30 μπήκε μέσα σε αυτό ένας γεροδεμένος και ψηλός άνδρας φορώντας ένα τζόκεϊ. Σχεδόν ταυτόχρονα μπήκε και ένας γνωστός του κοσμηματοπώλη Βούλγαρος εργάτης για να κανονίσουν να πάει δια δουλειά στα κτήματά του. Ο άγνωστος άνδρας ζήτησε από τον κοσμηματοπώλη να δει το ρολόι του, καθώς του είπε ότι δεν δούλευε καλά. Αφού το έλεγξε είδε ότι δεν είχε τίποτα και του το έδωσε πίσω. Μάλιστα -όπως μας είπε- αυτό τον έβαλε σε υποψίες, καθώς είναι χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, καταλαβαίνει όταν κάτι δεν πάει καλά.
Ο άγνωστος έπιασε κουβέντα με τον Βούλγαρο και μετά από λίγο έφυγε. Σχεδόν μετά από μισή ώρα, όπως μας επισήμανε ο κ. Μπάρκας, και ενώ ο ίδιος βρισκόταν προς το πίσω μέρος του μαγαζιού του, ξαναμπήκε το ίδιο άτομο. Τον τράβηξε προς το μέρος της τουαλέτας, του είπε να μην κουνηθεί και τον έβαλε να κοιτά προς την πλευρά του τοίχου απειλώντας τον με όπλο. Την ίδια στιγμή ένα δεύτερο άτομο άδειαζε τις προσθήκες με τα κοσμήματα, τα οποία έβαζε μέσα σε ένα σακ-βουαγιάζ που είχε κοντά του το πρώτο άτομο έξω από την τουαλέτα.
Αφού πήραν όλα τα κοσμήματα, τον κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα και έφυγαν. Κλειδωμένος πλέον μέσα στην τουαλέτα προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια. «Φώναζα "βοήθεια" και χτυπούσα το παράθυρο ανεβαίνοντας πάνω στη λεκάνη». Οι φωνές του όμως άργησαν να ακουστούν, καθώς μετά τις 9.30 τον άκουσε μια γειτόνισσα, που έσπευσε να τον βοηθήσει.
Αφού βγήκε έξω ειδοποίησε τους δικούς του και την Αστυνομία. Οπως υπολογίζει η αξία των κοσμημάτων που του πήραν, ξεπερνά τις 130.000 ευρώ. Οσον αφορά τους ληστές, με τον έναν που ήρθε σε επαφή μας είπε ότι δεν τον είχε ξαναδεί, ούτε θυμόταν να έχει ξαναπεράσει από το μαγαζί του τις προηγούμενες μέρες, ενώ σημείωσε πως μιλούσε καλά ελληνικά.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων που διεξάγει την έρευνα, ενώ εικάζεται ότι πιθανότατα υπήρχαν και άλλοι συνεργοί τους, που ήταν εκτός καταστήματος.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα