Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δήμος Τριφυλίας : Συνεχίζουν κανονικά οι συμβασιούχοι

Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους στο Δήμο Τριφυλίας οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης μετά την παράταση του δόθηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. 1/29-04-2011 ΚΥΑ της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 5 του Ν.3250/2004 περί «Παράτασης συμβάσεων μερικώς απασχολούμενων ν.3250/2004 όπως ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοκτώ μηνών απασχόλησης»! Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στα Φιλιατρά με το δήμαρχο Τριφυλίας, ο κ. Κόλλιας ανέφερε πως την Παρασκευή το μεσημέρι υπέγραψε διαπιστωτική πράξη για την παράταση των συμβάσεών τους, η οποία ωστόσο μέχρι και αργά χθες το απόγευμα, που ψάξαμε, δεν είχε δημοσιευθεί στη «Διαύγεια»…
Όπως είπε, ο Δήμος πράττει όπως και όλοι οι Δήμοι και θέλει να βρεθεί σύντομα λύση, για να μην υπάρχει ασάφεια στην ερμηνεία της ΚΥΑ και αβεβαιότητα στους εργαζομένους.
Και συμπλήρωσε: «Η απόφαση που έδωσε παράταση στη μερική απασχόληση κατά την ερμηνεία των παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ασαφής.
[…] Η Δημοτική Αρχή δέχεται ότι έχει δοθεί νόμιμη παράταση στη μερική απασχόληση και παλεύουμε, μαζί με τους άλλους δημάρχους, να ακυρώσουμε την άρνηση των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να θεωρήσουν τα εντάλματα πληρωμής.

Και αυτή τη στιγμή που είναι ακέφαλο το υπουργείο Εσωτερικών, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Ενδεχομένως δεν μπορεί να γίνει και αύριο ή μπορεί να γίνει και αύριο, όταν τελειώσει το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης και πάνε οι νέοι υπουργοί στα υπουργεία τους. Η κα Μπελιά (σ.σ. η διευθύντρια Τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών που “ερμήνευσε” την ΚΥΑ και περιέπλεξε το θέμα) μου είπε πως το πρώτο που θα θέσουν στη συζήτηση – ενημέρωση με το νέο υπουργό ή υφυπουργό, που όλοι λένε πως θα είναι ο παλιός δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, ο Κουκουλόπουλος, είναι το ζήτημα με τις συμβάσεις. Μέσα σε τρεις – τέσσερις μέρες θα έχουμε αποτέλεσμα, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ανάλογα με το έτσι ή αλλιώς, θα πράξουμε…».
Επιπρόσθετα, ο κ. Κόλλιας διαβεβαίωσε πως, ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση, δεν πρόκειται να χάσουν την ανεργία τους και να μην έχουν κανέναν φόβο για τον ΟΑΕΔ: «Είναι πολλοί από εσάς που θέλουν να απολυθούν, είναι πολλοί που δε θέλουν να απολυθούν αλλά θέλουν να εργαστούν, είτε γιατί τους λείπουν ένσημα, είτε γιατί θέλουν να εργάζονται και χρειάζονται τα χρήματα. Εγώ δεν μπορώ να μπω σε μια τέτοια προσωπική επιλογή. Από την ώρα που μαζική απόφαση έβγαλα στην παράταση, μαζική απόφαση θα βγάλω και για την απόλυση».
Στις ερωτήσεις για το αν πρέπει να εργάζονται (τις μέρες αυτές που δεν έχει «ξεκαθαρίσει» πλήρως το θέμα) ή όχι, απάντησε: «Είχα πει ότι καλό είναι να εργάζεστε, γιατί κατά τη δική μου άποψη ισχύει η παράταση. Αν πάρουμε τελεσίδικη απάντηση ότι δεν ισχύει, θα πράξουμε αυτά που έχουμε πει. Δε θεωρώ ότι υπάρχει κανένα κενό…».
Σχετικά με το θέμα της υπογραφής νέων συμβάσεων για την παράταση με τον κάθε συμβασιούχο ξεχωριστά, όπως είχε γίνει και με την πρόσληψή τους, είπε: «Η διαπιστωτική πράξη που υπέγραψα δείχνει ότι αποδεχόμαστε τη νομιμότητα και την ισχύ της ΚΥΑ για την παράταση…».
Ωστόσο, οι συμβασιούχοι έδειξαν πως επιθυμούν την υπογραφή νέων συμβάσεων για την παράταση, όπως έχει γίνει και σε άλλους Δήμους, για να αισθάνονται πιο «ασφαλείς» για την εργασία τους και τα χρήματά τους, ενώ μέχρι να δουν την υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη, όπως είπε ο δήμαρχος και να ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση, η αγωνία και η αβεβαιότητα που τους διακατέχει συνεχίζεται…

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα