Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνέντευξη Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι κατέληξαν σ' ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό και ευνοϊκό σχέδιο για την Ελλάδα».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε την πρόταση της Συμμαχίας, η οποία έγινε δεκτή από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων.
Στην εισήγησή της η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι κατέληξαν σ' ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό και ευνοϊκό σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει:
Ένα τολμηρότερο, εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, στηριγμένο κατά τα 2/3 σε περικοπή δημοσίων δαπανών, όπως αυτό δηλαδή που σας παρουσιάσαμε, με παράλληλη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Ένα πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων στην Ελλάδα, με αξιοποίηση ευρωπαϊκής τεχνικής βοήθειας. Ένα ισχυρότατο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη, (προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκή Τραπέζης Επενδύσεων), προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις ευρώ, εκ των οποίων 10 δις θα προέλθουν από προκαταβολή του μελλοντικού μεριδίου της Ελλάδος από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία,
εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα. Μέρος του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, π.χ. το 25%, το οποίο αντί για την αποπληρωμή χρεών θα χρησιμοποιηθεί για προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο πρόγραμμα
ιδιωτικοποιήσεων θ' αυξηθεί σε διάρκεια, θα πάει πχ στα 7 χρόνια, για να πουληθούν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε λογικές τιμές και όχι όσο-όσο. Μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν δοθεί από τα ευρωπαϊκά κράτη στο 3,5%. Το επιχείρημα είναι σαφές και το τονίσαμε κι εμείς σε όλους τους τόνους. Είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή οι πλουσιότερες χώρες, να δανείζουν την Ελλάδα με υψηλότερο επιτόκιο, από αυτό που μας δανείζει το ΙMF. Είναι το IMF που εκπροσωπεί και χώρες πολύ φτωχότερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ξένοι ιδιώτες δανειστές, με μικρότερης αξίας αλλά υψηλής πιστοληπτικής ποιότητας ευρωπαϊκά ομόλογα, είναι η συζήτηση που γίνεται για τα ευρωπαϊκά ομόλογα.
Ο τρόπος πολιτικής δράσης και σοβαρότητας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πείθουν ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ευήκοα ώτα όταν είσαι σοβαρός, όταν είσαι μεθοδικός, κι όταν αντί για καταγγελίες και μαγικές συνταγές, πηγαίνεις με επεξεργασμένες προτάσεις».
Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχω πολλές φορές καταγγείλει την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό που γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα ιδίως όταν τα κόμματα τα οποία υποπίπτουν σ' αυτά τα δυο αρνητικά φαινόμενα, συμβαίνει να είναι τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.
Όσον αφορά τώρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με την τρόικα, το κύριο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή, θέλω να πιστεύω ότι αποδείξαμε μετά τη χθεσινή μας εμπειρία στις Βρυξέλλες πώς πρέπει να λειτουργεί ένα υπεύθυνο ευρωπαϊκό κόμμα.
Τα γεγονότα είναι απλά και ξεκάθαρα: Ενταχθήκαμε στην τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη Συμμαχία Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι εκπροσωπήθηκαν στον υψηλότερο δυνατό βαθμό στο συνέδριό μας. Πριν κλείσει ένας μήνα από την ένταξή μας στους Φιλελεύθερους, η Δημοκρατική Συμμαχία υπέβαλλε, μετά από εκτεταμένη μελέτη, τις δικές της εμπεριστατωμένες προτάσεις για μια αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη βάση της μείωσης των δαπανών. Σας προϊδέασα γι' αυτό τη Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου που είχαμε.
Έρχομαι τώρα στο τρίτο γεγονός που συνέβη και είναι κατά τη γνώμη μου το κυριότερο: Συνήλθε χτες η Ολομέλεια των Φιλελευθέρων Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μετά από μία εκτενή και γεμάτη κατανόηση και δημιουργική συζήτηση για την Ελλάδα και με βάση τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σ' ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό και ευνοϊκό σχέδιο για την Ελλάδα το οποίο παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες και σας το παρουσιάζω σήμερα εδώ στην Αθήνα.
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο αυτό: ένα τολμηρότερο, εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στηριγμένο κατά τα 2/3 σε περικοπή δημοσίων δαπανών όπως αυτό δηλαδή που σας παρουσιάσαμε, με παράλληλη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Ένα πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων στην Ελλάδα με αξιοποίηση ευρωπαϊκής τεχνικής βοήθειας.
Ένα ισχυρότατο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη, (προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκή Τραπέζης Επενδύσεων), προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις ευρώ, εκ των οποίων 10 δις θα προέλθουν από προκαταβολή του μελλοντικού μεριδίου της Ελλάδος από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα.
Σας θυμίζω ότι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό το οποίο ονομάζεται "country risk". Δηλαδή δεν παίρνει κανείς την απόφαση να επενδύσει στη χώρα που έχει τόσο μεγάλο κίνδυνο να χάσει τα λεφτά του. Μέρος του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, π.χ. το 25%, το οποίο αντί για την αποπληρωμή χρεών θα χρησιμοποιηθεί για προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θ' αυξηθεί σε διάρκεια, θα πάει πχ στα 7 χρόνια, για να πουληθούν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε λογικές τιμές και όχι όσο-όσο.
Μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν δοθεί από τα ευρωπαϊκά κράτη στο 3,5%. Το επιχείρημα είναι σαφές και το τονίσαμε κι εμείς σε όλους τους τόνους. Είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή οι πλουσιότερες χώρες να δανείζουν την Ελλάδα με υψηλότερο επιτόκιο, από αυτό που μας δανείζει το ΙMF. Είναι το IMF που εκπροσωπεί και χώρες πολύ φτωχότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ξένοι ιδιώτες δανειστές, με μικρότερης αξίας αλλά υψηλής πιστοληπτικής ποιότητας ευρωπαϊκά ομόλογα, είναι η συζήτηση που γίνεται για τα ευρωπαϊκά ομόλογα.
Κυρίες και κύριοι, ο τρόπος πολιτικής δράσης και σοβαρότητας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πείθουν ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ευήκοα ώτα όταν είσαι σοβαρός, όταν είσαι μεθοδικός, κι όταν αντί για καταγγελίες και μαγικές συνταγές, πηγαίνεις με επεξεργασμένες προτάσεις.
Και θα ήθελα ειλικρινά να ήσασταν εκεί να βλέπατε την αίθουσα με 57 δημοσιογράφους Ευρωπαίους από ολόκληρη την Ευρώπη, τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι έχουν ανάγκη ενημέρωσης για την Ελλάδα. Υπάρχει μια τρομακτική έλλειψη ενημέρωσης του ευρωπαϊκού Τύπου για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και έχουμε αφήσει ανθρώπους που τάσσονται εναντίον των συμφερόντων μας, να αλωνίζουν. Γι' αυτό και οι πρωτοβουλίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκάλεσαν αυτό το ενδιαφέρον σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Θα ήθελα να τελειώσω τη σύντομη αυτή παρουσίαση τονίζοντας ότι είχαμε μια μακριά και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των Βέλγων και Πρόεδρο των Φιλελευθέρων κ. Φερχόφσταντ και στη συνέχεια μια επίσης μακρά συνεργασία με τον Όλι Ρεν στον οποίο παρουσιάσαμε λεπτομερώς τις προτάσεις μας και την ανάγκη θετικού μηνύματος, η Ελλάδα χρειάζεται πέραν των μηνυμάτων των περικοπών και το θετικό μήνυμα, χρειαζόμαστε φως στο βάθος του τούνελ.
Χρειαζόμαστε να δείξουμε και στο λαό μας ότι η Ευρώπη είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα, για να στηρίξει τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα περισσότερο από ποτέ. Πιστεύω ότι το μήνυμά μας ήταν σαφές προς όλους τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας, πιστεύω ότι ακουστήκαμε με προσοχή και αναμένω πράγματι ότι θα υπάρξουν και δηλώσεις και αποφάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Είναι αναγκαίο να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι στο τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας η κρίση θα έχει μεταβληθεί σε ευκαιρία. Αλλά για να το ξέρει αυτό χρειάζονται φωνές στην Ευρώπη, οι οποίες να πείθουν κάθε μέρα και περισσότερο. Αποδεικνύεται ότι όταν είμαστε σοβαροί, όταν είμαστε υπεύθυνοι, όταν οι προτάσεις μας, ακόμα και αν δε γίνουν στο σύνολό τους αποδεκτές είναι κοστολογημένες, μετρημένες και μπορούν πραγματικά να σταθούν στην ευρωπαϊκή επιχειρηματολογία, υπάρχουν πάντοτε από την άλλη μεριά άνθρωποι οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας ακούσουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω πώς σχολιάζετε τη χθεσινή ομιλία του νέου Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή και αν πιστεύετε ότι με την ψήφο εμπιστοσύνη που πήρε χτες η κυβέρνηση ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου για την επόμενη εβδομάδα.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Περιμένω κατ' αρχήν να δω το ελληνικό σχέδιο του μεσοπρόθεσμου που ακόμα, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι είναι υπό επεξεργασία. Εμείς έχουμε ζητήσει και συνάντηση από την τρόικα και τον κ. Βενιζέλο για να μπορέσουμε να του παρουσιάσουμε και τις δικές μας προτάσεις για το μεσοπρόθεσμο.
Επαναλαμβάνω π.χ. ότι είναι αδιανόητο ν' αντιληφθώ πώς είναι ποτέ δυνατό να κόβονται 200 εκατομμύρια από το ΕΚΑΣ, από τους φτωχότερους Έλληνες δηλαδή, και να μην κόβεται ούτε 1 εκατομμύριο από το Ταμείο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, από τους πλουσιότερους συνταξιούχους στην Ελλάδα. Είναι νομίζω, δομική αδυναμία την οποία αντιλαμβάνεστε ότι, κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει.
Πιστεύω ότι ο κ. Βενιζέλος κάνει μια πρόταση συναίνεσης και συνεργασίας, αυτή είναι η άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας εδώ και 6 μήνες, η άποψή μου είναι ότι τα κόμματα οφείλουν έστω και σήμερα που μιλάμε ν' αντιληφθούν το μήνυμα, να συνεργαστούν και να συναινέσουν διότι το δυσκολότερο ερώτημα που μου ετέθη από Ευρωβουλευτές αλλά και από όλους τους συναδέλφους σας στον ευρωπαϊκό Τύπο, ήταν γιατί δε μπορούμε εμείς οι Έλληνες να τα βρούμε μεταξύ μας και εξακολουθούμε και διαφωνούμε για πράγματα τα οποία οφθαλμοφανώς είναι επιβεβλημένα.
Δηλαδή είναι κάτι το οποίο δε μπορεί να κατανοήσει κανένας στην Ευρώπη, οι δε Σουηδοί και Φιλανδοί μου έφεραν και το δικό τους προσωπικό παράδειγμα, όπου είπαν ότι «εμείς στη Σουηδία όταν είμαστε κατεστραμμένοι, μαζευτήκαμε τα κόμματα, είπαμε θα δουλέψουμε από κοινού για να βγούμε από την κρίση και θα ξανατσακωθούμε μετά. Σήμερα, δόξα τω θεώ, διαφωνούμε μεταξύ μας ριζικά, η Σουηδία όμως έχει βγει από την κρίση». Αυτό το αυτονόητο εξακολουθεί στην Ελλάδα και είναι ζητούμενο.
κα ΖΟΡΜΠΑ: Κυρία Πρόεδρε, ο κ. Ρεν πώς ανταποκρίθηκε στις προτάσεις που παρουσιάσατε;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Με ενδιαφέρον, με την υπόσχεση ότι θα τις κοιτάξει. Απομένει βέβαια λίγος χρόνο αλλά παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία την οποία καταθέσαμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Όλι Ρεν, αλλά ο κ. Μπαρόζο το ξέκοψε ότι δεν υπάρχει δεύτερο σχέδιο από αυτό που έχει προτείνει η τρόικα με την κυβέρνηση . Επ' αυτού...
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα επ' αυτού έγιναν οι αλλαγές. Εμείς δε φέραμε κάτι καινούργιο..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Ερώτηση εκτός μικροφώνου)
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και για τώρα, γιατί οι προτάσεις οι οποίες υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο το δικό μας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες. Λένε δηλαδή, «αντί γι' αυτό, αυτό». Δε λένε γενικώς «μειώστε» κτλ. Αλλά λένε συγκεκριμένα: Κωδικός. Π.χ. το μεσοπρόθεσμο είναι μιας μορφής προϋπολογισμού. Αντί για να πάρεις έσοδα από δω και να κόψεις το ΕΚΑΣ, 200 εκατομμύρια, κόψε τα 200 εκατομμύρια από τα Ταμεία των υψηλών συνταξιούχων και ούτω καθ' εξής. Επειδή λοιπόν είναι συγκεκριμένο, γι' αυτό πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια, οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει να γίνουν αποδεκτές. Υπάρχει μια γενική αρχή, ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σ' ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και ότι η άποψη του Μπαρόζο η οποία κατατέθηκε χτες αφορούσε κυρίως το μνημόνιο αυτό καθαυτό λέγοντας ότι αυτά δεν αλλάζουν, αυτό νομίζω πως είναι σαφές, το ξέρουν όλοι πλέον σήμερα και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλώς κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, μιλήσατε ξανά για την ανάγκη να συναινέσουν, να συνεργαστούν τα δυο μεγάλα κόμματα, ωστόσο αναρωτιέμαι πώς μπορεί να συμβεί αυτό όταν εχθές ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε μια αναφορά στη Βουλή που ξένισε.
Είπε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981. Θα ήθελα να μου σχολιάσετε τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πάγκαλου, αλλά να μου πείτε και πώς με τέτοιες δηλώσεις μπορεί να επιτευχθεί η συναίνεση.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κοιτάξτε, η αναφορά του κ. Πάγκαλου ήταν και ατυχέστατη και παντελώς ανιστόρητη. Κι επειδή δεν είμαστε γεννημένοι χτες, ξέρουμε πάρα πολύ καλά πότε αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Άρα, να το πω και διαφορετικά, στερείται κάθε σοβαρότητος.
Από κει και πέρα η συναίνεση δεν εξαρτάται από τη στιγμιαία έκρηξη του ενός ή του άλλου στελέχους. Είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Και είναι κεντρική πολιτική επιλογή, γιατί θα σας πω ευθέως ότι την εικόνα της Ελλάδος που αντιμετώπισα χτες στις Βρυξέλλες, δεν την έχω αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή μου. Ποτέ. Και είμαι ένας άνθρωπος όπως ξέρετε, με μακρά πείρα σ' αυτό τον τομέα. Ξεκίνησε η Δημοκρατική Συμμαχία έναν βομβαρδισμό του ξένου Τύπου μιλώντας και απαντώντας, για τον απλούστατο λόγο, ότι δε μιλάει κανείς για τη χώρα μας. Δε μιλάει κανείς για τους Έλληνες.
Λοιπόν, δεν είναι δυνατό ν' αφήσουμε όλη αυτή την εικόνα να εξακολουθήσει να πλανάται. Μέγιστη δε αιτία της εικόνας αυτής, είναι ότι μας καταλογίζουν ότι αυτό που είναι εθνικώς επιβεβλημένο για μας, δε γίνεται πράξη λόγω κομματικών παρωπίδων.
Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε κατά τη γνώμη μου έστω και σήμερα που μιλάω, μια ύστατη προσπάθεια να συνεννοηθούμε. Επιτέλους για τη χώρα μας πρόκειται, για την πατρίδα μας πρόκειται. Πρέπει να βγούμε και να την υπερασπιστούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ρωτήσω το εξής: Όπως είδαμε χτες, οι Φιλελεύθεροι αποδέχθηκαν την πρότασή σας, παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη με τον κ. Φερχόφσταντ, από κει και πέρα υπάρχει το εξής: Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν δε γίνει δεκτή καμία πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το μεσοπρόθεσμο κτλ. ...
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς έχουμε το Σάββατο Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική μας Επιτροπή με τα δεδομένα που θα έχουμε το Σάββατο, που νομίζω θα έχουμε μια πλήρη εικόνα, θα πάρει την απόφασή της.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μου επιτρέψετε μια ακόμα ερώτηση πάνω σε αυτό: Μια ενδεχόμενη αρνητική ψήφος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν δε γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της, πώς θα εκληφθεί από το κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Προβληματικά. Ευθέως σας το λέω. Αλλά οι Δημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ξέρουν ποιες είναι οι προτάσεις της Συμμαχίας.
Και αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα. Ότι ξέρουν ότι προσερχόμαστε με μια συγκεκριμένη πρόταση και με μια συγκεκριμένη λογική. Ότι δεν ερχόμαστε έχοντας από την αρχή πει ότι εμείς αρνούμαστε ν' αναλάβουμε μερίδιο της ευθύνης που μας ανήκει, ή αν θέλετε και μερίδιο του πολιτικού κόστους που μας ανήκει.
Αλλά ότι πιστεύουμε ότι αυτό το μεσοπρόθεσμο δεν θα έχει τ' αποτελέσματα τα οποία προσδοκά και γι' αυτό καταθέτουμε προτάσεις. Είναι σαφές δηλαδή, υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά στις θέσεις μας, σε αντίθεση, θα έλεγα, με άλλα κόμματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σήμερα ότι αν χρειαζόταν θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο αλλά αφού υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία δεν το κάνει. Από την ίδια σκοπιά ξεκινάτε κι εσείς, εκ του ασφαλούς δηλαδή δε θα ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σας είπα εγώ ότι δε θα το ψηφίσω; Εγώ σας είπα ότι η απόφαση θα ληφθεί στην Κεντρική Επιτροπή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν έχετε θέση; Είναι δεδομένο λίγο πολύ..
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε καταθέσει τόσες προτάσεις, έχει γίνει τόση δουλειά. Περιμένουμε να δούμε σε τι απ' όλα θα υπάρξει ανταπόκριση, τη συζήτηση μέσα στη Βουλή την Παρασκευή, υπάρχει ακόμα μια δυνατότητα την οποία θα παρουσιάσουμε, από κει και πέρα, έχοντας όλα τα στοιχεία, θα τα παρουσιάσουμε στην Κεντρική μας Επιτροπή και θα συζητήσουμε γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα