Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Νέες βολές Πάγκαλου



Νέες βολές Πάγκαλου"Κόμμα τραμπούκων" χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ενώ του καταλογίζει ότι αρνείται να αποδοκιμάσει κάθε επίθεση ή άσκηση βίας εναντίον στελέχους του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.
"Αν θέλω να βγω από τη Βουλή -είπε ο κ. Πάγκαλος- και να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος, να πάω οπουδήποτε, πρέπει να υποστώ λοιδορίες, προπηλακισμούς και ενδεχομένως και πράξεις βίας όπως ο κ. Χατζιδάκης. Εγώ δεν είμαι αστυνομικός, ξέρω ότι ο Τσίπρας στη Βουλή και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγεί και εμπνέει τέτοιου είδους πολιτική, ανοιχτά. Το πρωτοσέλιδο της 'Αυγής' είναι 'Θα φύγουν νύχτα', 'Δεν τολμάν να βγουν στο δρόμο'. Αυτό δεν εμπνέει τους τραμπούκους νομίζετε; είναι η πολιτική των τραμπούκων. Είναι το κόμμα των τραμπούκων".
Για βία ενάντια στους εργαζομένους κατηγορεί από την πλευρά του την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στρέφεται και εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου.

"Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πάγκαλου στη ΝΕΤ δικαιολογεί και την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δ. Βίτσας και προσθέτει: "Ο κ. Πάγκαλος καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και τηντεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντι στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας".

Αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης άφησε ο ΛΑΟΣ, μέσω του εκπροσώπου του Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος δήλωσε: "Η υπεροψία δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει, ανεξάρτητα από το ότι οι πολίτες διατηρούν τον αυτοέλεγχο τους. Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, 'όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη'..."

Ταυτόχρονα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χρεώνει στον Αντώνη Σαμαρά την αποτυχία της προσπάθειας συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων για την συγκρότηση κυβέρνησης κοινής αποδοχής, αλλά και στα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, ότι δεν διευκολύνουν την εθνική συνεννόηση.

"Έρχεται η κ. Παπαρήγα, μας λέει εμένα δεν μ' ενδιαφέρει θέλω να φύγει καπιταλισμός και να έρθει κομμουνισμός. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε επί του θέματος αυτού και δεν είναι κατά την άποψή μας του καιρού. Έρχεται ο κ. Τσίπρας, λέει να φύγετε με ελικόπτερο, θα σας τσακίσουμε στο ξύλο, θα σας πετάμε αυγά και γιαούρτια και είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό και αυτό και πολύ ωραία φασαρία και ωραίοι καιροί. Και έρχεται ο κ. Καρατζαφέρης και παίρνει τη γνωστή θέση ότι με τα δύο κόμματα μπορεί να συνεργαστεί. Όλα εξαρτώνται από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος απορρίπτει τη συνεργασία. Τι άλλο να κάνουμε εμείς; τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, μέσω του εκπροσώπου του Παναγιώτη Μεντρέκα, ο οποίος δήλωσε: "Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και άλλων προθύμων προετοιμάζεται, για να επιβάλλουν στο λαό τα βάρβαρα μέτρα. Όλα τ' άλλα, που για πολλοστή φορά είπε, με το γνωστό ύφος, δεν αξίζουν απάντησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα