Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δημόσιο: Αναστέλλεται η "ωρίμανση" των μισθών από 1 Ιουλίου

Οι υπάλληλοι των υπουργείων, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των λοιπών κρατικών φορέων δεν θα λάβουν τις μισθολογικές αυξήσεις που συνοδεύουν την "ωρίμανση"
Δημόσιο: Αναστέλλεται η  ωρίμανση  των μισθών από 1 Ιουλίου
Αναστέλλονται από την 1η Ιουλίου οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα σύμφωνα με σχετική διάταξη η οποία συμπεριλήφθηκε αργά χθες το βράδυ στον εφαρμοστικό νόμο.
Έτσι οι υπάλληλοι των υπουργείων, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των λοιπών κρατικών φορέων δεν θα λάβουν τις μισθολογικές αυξήσεις που συνοδεύουν την “ωρίμανση”, δηλαδή την αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου.
Όπως εξήγησε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος η αναστολή θα ισχύσει μέχρι την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου στο οποίο θα καθορισθούν τόσο οι ωριμάνσεις όσο και οι προαγωγές.
“Η θέσπιση του νέου πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό και πάντως μέσα στο καλοκαίρι”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως με το ισχύον καθεστώς οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλάζουν κλιμάκιο και συνεπώς παίρνουν την προβλεπόμενη αύξηση κάθε δύο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες με το νέο μισθολόγιο ο χρόνος αυτός θα ...επιμηκυνθεί σε τέσσερα με πέντε χρόνια.
Επιπλέον από άλλες προσθήκες στον εφαρμοστικό νόμο προκύπτουν τα ακόλουθα:
-Οι συντάξεις του ΝΑΤ μειώνονται από 1ης Ιουλίου και όχι αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η μείωση θα είναι μεσοσταθμική ώστε να μην θιγούν οι χαμηλές συντάξεις αλλά οι υψηλές και δεν θα υπάρχει αναδρομικότητα.
-Αυξάνεται περαιτέρω ο φόρος στα “φθηνά” τσιγάρα.
-Αίρεται το φορολογικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό ή επιχειρηματικό απόρρητο στις περιπτώσεις που διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
-Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα πρέπει να συσταθεί και να τεθεί σε λειτουργία εντός 20 ημερών από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και όχι ύστερα από ένα μήνα που ορίζονταν στην αρχική διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα