Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Iούλιο και Αύγουστο οι αιτήσεις για νεανική επιχειρηματικότητα

Δύο μήνες περιθώριο, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, έχουν οι επιχειρηματίες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για την υποβολή στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αφορά φυσικά πρόσωπα έως 40 ετών η εταιρείες στις οποίες αυτά συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50%, οι οποίες έκαναν έναρξη επιχείρησης μέσα στο 2011.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται είναι τα 100.000 ευρώ, ενώ τα είδη της ενίσχυσης που προβλέπονται είναι η επιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing).   
Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν στην ίδρυση της επιχείρησης, στην οργάνωση και λειτουργία της καθώς και στα leasing εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής.
Σε αυτήν μπορούν να υπαχθούν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, πλην εκείνων που εξαιρούνται στον Επενδυτικό Νόμο (3908/2011, άρθρο 2).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια πρώτα ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr), και έπειτα εντύπως στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερες πληροφορίες, στις ιστοσελίδες: www.startupgreece.gov.gr (κατηγορία «Χρηματοδοτήσεις»), www.mindev.gov.gr, www.ependyseis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα