Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η μπόχα των στημένων βρώμισε την Καλαμάτα

     
Στη λίστα με τα ονόματα για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών βρίσκεται και αυτό του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Καλαμάτα, Γιώργου Γρηγορόπουλου. Συγκεκριμένα, είναι μεταξύ των 85 στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το σκάνδαλο το οποίο έχει κάνει άνω – κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ImageΗ ομάδα της Καλαμάτας είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των 41 υπόπτων παιχνιδιών, καθώς υπήρχε αναφορά σε 4 αναμετρήσεις της, τα έτη 2009 και 2010. Στη σχετική διαβάθμιση της ΟΥΕΦΑ οι δύο αγώνες είναι σοβαρά ύποπτοι, ο άλλος χαρακτηρίζεται διεφθαρμένος και ο τρίτος ως ύποπτος.
Αναλυτικά:
Ποινική δίωξη και σε Γρηγορόπουλο για τα στημένα
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 85 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Υπό κλοιό βρισκόταν το τελευταίο διάστημα η Μεσσηνία, η οποία δε θα μπορούσε, βεβαίως, να αποτελέσει εξαίρεση στα όσα διαδραματίζονται εδώ και μέρες στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Κι αυτό, γιατί το όνομα του προέδρου της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργου Γρηγορόπουλου είναι μεταξύ των 85 στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το σκάνδαλο το οποίο έχει φέρει άνω – κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το όνομα του κ. Γρηγορόπουλου, όπως και δεκάδων άλλων που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, βγήκε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα από το “Sentra Goal”, το οποίο και αποκάλυψε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας της κας Παπανδρέου, που συμπεριλαμβάνει τα πρώτα 85 περίπου ονόματα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση. Κάποιοι από αυτούς βαρύνονται για κακουργήματα όπως «συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, με δομημένη και διαρκή δράση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων» και άλλοι για απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα».
Οι 10 εξ αυτών έχουν συλληφθεί, ενώ για άλλους 5, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Γιάννης Παπακώστας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Γεωρτσιάκος και ο Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής Μιχάλης Νικολόπουλος, που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στην Ηλιούπολη, ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Κάποιοι εξ αυτών αναζητούνταν μέχρι αργά το βράδυ. Οι υπόλοιποι, στους οποίους επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη, θα κληθούν κατ' ευθείαν στην κυρία ανάκριση, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι η ομάδα της Καλαμάτας είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των 41 υπόπτων παιχνιδιών, καθώς υπήρχε αναφορά σε 4 αναμετρήσεις της που ως κοινό είχαν το άσχημο αποτέλεσμα για τη Μαύρη Θύελλα, αλλά και το γεγονός ότι διεξάγονταν μακριά από την Καλαμάτα. Και οι 4 αγώνες έγιναν σε μικρό διάστημα, μόλις 5 μηνών, και στη σχετική διαβάθμιση της ΟΥΕΦΑ βρίσκονται πολύ ψηλά, καθώς οι δύο είναι σοβαρά ύποπτοι – και στα 2 ματς η Καλαμάτα έχασε με σκορ 3-1 αλλά στο ημίχρονο κέρδιζε –, ο άλλος χαρακτηρίζεται διεφθαρμένος και ο τρίτος ως ύποπτος. Πρόκειται για τους αγώνες...

Εθνικός – Καλαμάτα (1-0 διεφθαρμένος, 16/11/2009)

Ολυμπιακός Βόλου – Καλαμάτα (ύποπτος 3-0, 21/12/2009)

Δόξα Δράμας – Καλαμάτα (σοβαρά ύποπτος 3-1, 27/2/2010)

Ηλιούπολη – Καλαμάτα (σοβαρά ύποπτος 3-1, 10/4/2010).

Δε θα πρέπει ν' αποτελέσει, πάντως, έκπληξη σε κανέναν το ενδεχόμενο να προστεθούν κι άλλα γνώριμα στη Μεσσηνία ονόματα από τις Εισαγγελικές Αρχές, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα των αρμόδιων φορέων και ποδοσφαιριστές που, όταν η Μαύρη Θύελλα αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική, είχαν ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα