Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σε διαβούλευση η μονιμότητα στο Δημόσιο

Ευρύτατο διάλογο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος
Ο κυνερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος«Ευρύτατο διάλογο» θα διεξάγει η κυβέρνηση με τους πολίτες, τα κόμματα και όλους τους φορείς για τα ερωτήματα που θα τεθούν στο δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Επίσης, τόνισε ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης Συνταγματικής αναθεώρησης.
«Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».

«Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος. Μια συζήτηση ανοιχτή με τους πολίτες, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς, πολιτικά κόμματα και όλες αυτές οι προτάσεις θα κατατεθούν στη σωστή κοινοβουλευτική διαδικασία, που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίσης, τόνισε ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης συνταγματικής αναθεώρησης.
Σχετικά με το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων οργανισμών που καταργούνται, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται θέμα αξιολόγησής τους, ωστόσο παρατήρησε πως το περιεχόμενο της αξιολόγησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απολύσεις αυτή τη στιγμή.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την τοποθέτηση Πάγκαλου ο κ. Μόσιαλος απάντησε: «Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές, όχι μόνο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Θα τεθούν στα πλαίσια της συζήτησης, που θα είναι ευρεία, με ανοικτό διάλογο, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κομμάτων, και ποτέ με προκαταλήψεις και αποφάσεις εκ των υστέρων. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ειδικά για όσους αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περί αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το πλαίσιο. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα