Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κυπαρισσία : Τριήμερο εκδηλώσεων και προσφορών από Εμπορικό Σύλλογο

Το τριήμερο, που από χθες διανύουμε, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καινοτομεί, πρωτοπορεί και γιορτάζει! Σε καιρούς δύσκολους, οι άνθρωποι του Συλλόγου ανέλαβαν την πρωτοβουλία, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πάντων, που είναι οι προστάτες των εμπόρων, να διοργανώσουν ένα ξεχωριστό εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων στην πόλη.
Χθες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, ο ΜΕΣΚ παρουσίασε μπαλέτο που κατέπληξε τον κόσμο που το παρακολούθησε. Απόψε, στο γραφικό ξωκλήσι των Αγίων Πάντων, λίγο πιο πάνω από την Παναγία Γελουδά («Γελουδιώτισσα» ή «Αγγελουδιώτισσα» όπως αλλιώς τη λένε) θα τελεστεί εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και στη συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος θα προσφέρει ένα εορταστικό τραπέζι, με εδέσματα και μουσική, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση! Αύριο το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, ο ΜΕΣΚ θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα, από χθες μέχρι και αύριο το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, λειτουργεί Ανθοκομική Έκθεση (7.00 μ.μ. – 10.30 μ.μ.). Στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου συμμετέχουν ο ΜΕΣΚ, η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας και ο Σύλλογος Εστιατόρων – Καφέ, ενώ χορηγοί είναι καταστήματα της πόλης.

Πρόθεση της συγκεκριμένης δράσης του Εμπορικού Συλλόγου είναι να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες ένα συνδυασμό διακοπών, αγορών, γεύσεων των τοπικών προϊόντων και γνωριμίας με την παράδοση, ενώ εκπέμπει συνάμα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας!
Ο δραστήριος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά στο «Θ»: «Πήραμε την πρωτοβουλία, πρωτοπορούμε και καινοτομούμε! Είναι μια δράση για να τονώσουμε και την αγορά, αλλά και το ηθικό των πολιτών. Να σηκώσουμε τον κόσμο από τους καναπέδες, να αφήσει τα μνημόνια στην άκρη και τα “μνημόσυνα” που πάνε να μας επιβάλλουν και, μαζί, να δούμε διαφορετικά την αγορά μας και τον κόσμο μας! Να σμίξουμε, να αλλάξουμε ψυχολογία και να περάσουμε καλά! Επίσης, για πρώτη φορά, βγάλαμε σε κυκλοφορία το νόμισμα της Κυπαρισσίας, που υπάρχει εδώ και 2 – 3 χιλιάδες χρόνια και το οποίο αναφέρουν ο Όμηρος, ο Παυσανίας και άλλοι. Εμείς το προσφέρουμε ως σουβενίρ έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου για την ενίσχυση του Συλλόγου. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και να περάσουμε όλοι καλά το τριήμερο. Δε σταματάμε εδώ, όμως. Έχουμε και άλλες εκπλήξεις και δράσεις για το καλοκαίρι και προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συναδέλφων μας και του κόσμου».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα