Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το δημοτικό σχολείο Πύργου Τριφυλίας δεν θα κλείσει όσο και αν κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για το αντίθετο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ BLOG TOY ΠΥΡΓΟY ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  (http://pyrgostrifylias.blogspot.com/2011/06/blog-post_22.html)ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Η αφορμή για την σημερινή ανάρτησή μας είναι όχι τόσο ο προ μηνών αγώνας του χωριού μας για την μη κατάργηση του δημοτικού σχολείου του χωριού μας ούτε καν οι δηλώσεις του Ά αντιπροέδρου της κυβέρνησης για δεύτερο κύμα καταργήσεως σχολείων, αλλά η συνεχής πολεμική ορισμένων παραγόντων της εκπαίδευσης της Τριφυλίας που με ύφος εκατό καρδιναλίων και με μια ύπουλη επίθεση εναντίον των μαθητών ουσιαστικά, προσπαθούν να καταργήσουν σχολεία τα οποία κατά την αδικαιολόγητη γνώμη τους δεν πρέπει να υπάρχουν.
Συγκεκριμένα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα περιστατικό και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Χθες το πρωί ήρθε στο σχολείο του χωριού μας μία μητέρα που την ερχόμενη σχολική χρονιά θα μετακομίσει μόνιμα στο χωριό μας και θέλησε να γράψει στο σχολείο μας το παιδί της. Οι δασκάλες της είπαν οτι επειδή δεν είναι ήδη μόνιμος κατοικος στο χωριό μας θα πρεπει να παρουν την αδεια του προισταμενου εκπαιδευσης Τριφυλίας.
Αυτή τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στη φάση της μετακόμισης και μπορεί να τους κάνει μια υπευθηνη δήλωση ότι θα είναι την ερχόμενη χρονιά μόνιμος κάτοικος του χωριού μας.
Αφού επικοινώνησαν και έλαβαν την άρνηση του κ. Πολίτη την μετέφεραν στην κυρία. Η κυρία έφυγε εξοργισμένη από το σχολείο και πήγε στην πλατεία του χωριού. Εκεί από το καρτοτηλέφωνο επικοινώνησε η ίδια με τον κ. Πολίτη και του ζήτησε εξηγήσεις για τη θέση του αυτή και παράλληλα του δήλωσε την θέση της να φτάσει μέχρι το υπουργείο για να βρει το δίκιο της.
Όσοι βρίσκονταν στην πλατεία μαζεύτηκαν για να μάθουν τι συνέβη. Αμέσως κάλεσαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να συζητήσουν την κατάσταση.
Μετά από δίωρο και μετά από τις έντονες αντιδράσεις και των συγχωριανών μας και την παράθεση επιχειρημάτων μερικά από τα οποία θα αναφέρουμε πιο κάτω έγινε δεκτό από τον κ. Πολίτη, το αίτημα της κυρίας να γράψει το παιδί της στο σχολείο μας.
Όλο αυτό το σκηνικό έξυσε πληγές και μας ανάγκασε να θυμηθούμε τις ημέρες του περασμένου χειμώνα και την ¨εκπαιδευτική αγάπη¨ του κ. Πολίτη. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει μηνύσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του χωριού μας για την διαμαρτυρία τους να μην κλείσει το σχολείο μας και μάλιστα έστειλε την αστυνομία στις δασκάλες να κατονομάσουν όλους αυτούς που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.Τακτική αξέχαστων ημερών.
Τα επιχειρήματα όμως που αντέτειναν ο Σύλλογος στην άρνηση του κυρίου Πολίτη ήταν πολλά, το πιο βασικό όμως είναι ότι έχει δεχθεί την μεταγραφή μαθητών από το δικό μας σχολείο σε σχολεία των Γαργαλιάνων χωρίς οι γονείς τους να είναι μόνιμοι κάτοικοι Γαργαλιάνων ούτε καν να έχουν σκοπό να μετακομίσουν εκεί.
Αυτά τα περιστατικά παρουσιάζουν μια εμπάθεια του εν λόγω κυρίου ο οποίος συνεχίζει να τραβάει το σχοινί και νομίζει ότι εμείς θα καμφθουμε και ότι έχουμε ξεχάσει όλα αυτά που έχουν συμβεί.
Κύριε Πολίτη, εμείς γνωρίζουμε ότι αγωνιζόμαστε για το δίκαιο του χωριού μας το οποίο είναι και νόμιμο και θεμιτό αν εσείς θέλετε βεντέτες και μαγκιές πάνω στην πλάτη των παιδιών μας αυτό είναι δικό σας θέμα.
Εμείς, καλούμε τον δήμαρχο Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων τον Διευθυντή εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Κλάδη και όλους τους παράγοντες του νομού μας να παρέμβουν και να σταματήσουν τον παραλογισμό του κυρίου Πολίτη. Το σχολείο μας έχει την δυνατότητα να γίνει τετραθέσιο και θα γίνει. Όσο και να έχει πάρει πάνω του να πετύχει το αντίθετο ο κ. Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα