Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΑΣ Μεσσηνίας : Πρόταση μομφής κατά του προέδρου Βασ. Κοζομπόλη

        
Πρόταση μομφής κατά του προέδρου Βασίλη Κοζομπόλη και ανακατανομής αξιωμάτων κατέθεσαν χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας πέντε μέλη του Δ.Σ., τα οποία μάλιστα έχουν εκλεγεί με την παράταξη της πλειοψηφίας. Την πρόταση συνέταξε ο σύμβουλος Γιώργος Καμαρινός και την υπέγραψαν, επίσης, οι Μιχάλης Αντωνόπουλος, Πάνος Παγάνης, Αριστείδης Γιαννακόπουλος και Κώστας Μαντζούνης. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες.
Ζημιές 1.750.000 στον ισολογισμό
Όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει, και αυτή η συνεδρίαση της ΕΑΣ είχε εντάσεις, καθώς έγιναν αναφορές και στο φετινό ισολογισμό της οργάνωσης, όπου οι ζημιές φτάνουν γύρω στο 1.750.000 ευρώ, από τις 536.000 που ήταν πέρυσι.    

Από εκείνους που υπέγραψαν την πρόταση μομφής ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, μας είπε: «Υπάρχει σοβαρό θέμα, που αφορά στη δεδηλωμένη πλειοψηφία, την οποία πρέπει
να έχει ένας πρόεδρος για να ασκεί τα καθήκοντά του και τη διοίκηση.
Έχουν προκύψει ζητήματα, τα οποία διαβάζουμε στις εφημερίδες, ενώ πήραμε στα χέρια μας και τον ισολογισμό, που δείχνει ζημιές κοντά στα 2 εκατομμύρια από 500.000 που ήταν πέρυσι. Το ποσό είναι αδικαιολόγητο. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα έλλειμμα ηγεσίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα όσα ξέρουμε. Όταν έχουμε 2 εκ. ζημιές, 6 - 7 εκ. οφειλές άλλων προς την Ένωση, συν τα δάνειά μας, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 17 εκ. ευρώ, πώς θα μπορέσει η Ένωση με τα στοιχεία αυτά να συνεχίσει; Θεωρώ ότι φταίει το προεδρείο που ασκεί τη διοίκηση. Ο πρόεδρος λέει ότι έφταιγε ο γεν. διευθυντής και η διευθύντρια λογιστηρίου, τους οποίους έχει καλέσει και σε απολογία. Όμως, δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα πράγματα να τα δημιούργησαν δύο άνθρωποι και μάλιστα εν αγνοία μας» σημειώνει ο κ. Αντωνόπουλος.
«Αν έχεις 100.000 - 200.000 ζημιά μπορεί να τα φέρεις βόλτα. Όταν όμως έχεις 2εκ. ζημιές και πρέπει να πληρώσεις τόσο μεγάλα τοκοχρεολύσια σε ποσά που αγγίζουν τα 15 εκ., συν τα χρήματα που σου οφείλουν γύρω στα 7 εκ. ευρώ, καταλαβαίνετε ότι η λειτουργία της οργάνωσης είναι αδύνατη.
Δεν μπαίνω σε άλλα ζητήματα του τύπου, πόσους εργαζόμενους είχαμε βάλει “από το παράθυρο” με μαύρη εργασία και δεν το γνωρίζαμε, ούτε στους ελέγχους που γίνονται από το ΣΔΟΕ. Εγώ έχω μπροστά μου έναν ισολογισμό και βλέπω μια καταχρεωμένη οργάνωση».
Για τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. επιχειρήσαμε να μιλήσουμε και με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατό μέχρι το βράδυ, που παραδόθηκε το κείμενο.



Στη γεν. διεύθυνση ο Νίκος ΣαρδέληςΕν τω μεταξύ, στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΣ (ο Δημήτρης Ραπτέας έχει τεθεί σε τρίμηνη αργία), ως αναπληρωτής, τοποθετήθηκε χθες με πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. ο υπάλληλος της ΕΑΣ Νίκος Σαρδέλης. Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα