Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σύνταξη από το ΙΚΑ με... περιοριστικά μέτρα

Υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου η φυσική παρουσία των συνταξιούχων, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, στις τράπεζες
Με την υποχρεωτική παρουσία των συνταξιούχων στην τράπεζα, μια φορά κάθε χρόνο, ελπίζει το ΙΚΑ να βάλει τέλος στο φαινόμενο των συνταξιούχων-«φαντασμάτων».
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Μέσα σε αυτό το διάστημα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία λαμβάνουν τη σύνταξή τους, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.
Σε περίπτωση αδυναμίας, θα μπορούν να στείλουν πληρεξούσιο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, με τα δικαιολογητικά και πρόσφατη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
Παράλληλα, προωθείται διάταξη, η οποία θα προβλέπει
την αναγραφή στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου του ΑΦΜ, του αριθμού ταυτότητας και του ΑΜΚΑ του θανόντος. Στόχος είναι η μηναία ενημέρωση του μητρώου των συνταξιούχων, ώστε το Ταμείο να προχωρά εγκαίρως στη διακοπή της συνταξιοδότησης των θανόντων.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, σχετικά με έρευνα που αφορούσε σε 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους, διαπιστώθηκε ότι 244 συνέχιζαν να λαμβάνουν σύνταξη και μετά το θανατό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα