Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

"Ιδρυμα καπετάν Βασίλη" για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας στη Μεσσηνία

Υπογράφηκε χθες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο, το Προεδρικό Διάταγμα για την σύσταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ».
Το Ιδρυμα που συστήθηκε από τα παιδιά του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, Αχιλλέα, Κωνσταντίνο και Χρήστο, θα υπάγεται στην εποπτεία των Υπουργών Οικονομικών καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σκοποί του Ιδρύματος μεταξύ άλλων είναι η επέκταση, η προώθηση και η ανάπτυξη της καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων της Μεσσηνιακής γης, η ενίσχυση της βιοκαλλιέργειας των τοπικών προϊόντων, η παροχή συνδρομής για την καθιέρωση προϊόντων Π.Ο.Π., η συλλογή και καταγραφή διαφόρων ποικιλιών τοπικών προϊόντων και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των αγροτών του Νομού Μεσσηνίας.
Με την έγκριση της σύστασης του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ», δρομολογείται ένας νέος σημαντικός θεσμός προώθησης των Μεσσηνιακών προϊόντων και ενίσχυσης των αγροτών της Μεσσηνίας, που τόσο αγάπησε, ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος.  
Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα