Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ελσα: «Για το καλό της χώρας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ενα βήμα πριν από την απόλυτη ρήξη με την κομματική ηγεσία βρίσκεται η Ελσα Παπαδημητρίου, με φόντο το Μεσοπρόθεσμο, ενώ η κομματική πειθαρχία που επιβάλλει η Λεωφόρος Συγγρού φαίνεται ότι συγκρατεί τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές που διαφωνούν ριζικά με την τακτική του Αντώνη Σαμαρά.
Η βουλευτής Αργολίδας εμφανίζεται έτοιμη να βρεθεί απέναντι στις επιλογές του προέδρου της Ν.Δ., έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την άμεση διαγραφή της από το κόμμα. «Είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματός μας», λέει στα «ΝΕΑ», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και την ηχηρή διαφοροποίησή της από την απόφαση της Ν.Δ. να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
«ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ».
Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος με τη χθεσινή απουσία του από το ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσάνων, στη γενέτειρά του στα Τρίκαλα, όπου παρέστη ο κ. Σαμαράς, έστειλε νέο μήνυμα ότι διαφωνεί με την τακτική της Ν.Δ. αλλά θα συνταχθεί τελικώς με την κεντρική απόφαση του κόμματος και θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. «Από τη στιγμή που το κόμμα μου, το οποίο υπηρετώ με συνέπεια επί 37 χρόνια, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική και εθνική ευθύνη για αυτή την πράξη δεν θα μπορούσα εγώ να δώσω το δικαίωμα να με καταγράψουν ως αποστάτη...» είναι η δική του αιχμηρή δήλωση.
Για λόγους κομματικής πειθαρχίας στη γραμμή καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου αναμένεται ότι θα στοιχηθούν και οι άλλοι βουλευτές (Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος κ.ά.) που κρατούν αποστάσεις από τις επιλογές της γαλάζιας ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα