Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ – Μπαϊράκι από Φώφη, «τελειώνει» ο Βενιζέλος

Μία ωραία ατμόσφαιρα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, όπου Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος διάγουν τις πιο ψυχροπολεμικές ημέρες της συμβίωσής τους κάτω από τη στέγη της Χαριλάου Τρικούπη, με το διαζύγιο να βρίσκεται σύμφωνα με πολλούς προ των πυλών.

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ – Μπαϊράκι από Φώφη, «τελειώνει» ο ΒενιζέλοςΗ διαρκής προσωπική στρατηγική του πρώην κυβερνητικού εταίρου του Αντώνη Σαμαρά και η ηηρή αποστασιοποίησή του από την απόφαση για συναίνεση για το ΕΣΡ προκάλεσε το ξέσπασμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να αφήνει το ένα καρφί πίσω από το άλλο προς την πλευρά Βενιζέλου.
Από την εκλογή του ΕΣΡ δεν χρειάστηκαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα για να πυροδοτηθεί εκ νέου η σκληρή κόντρα με την ηγεσία, καθώς σχεδόν άπαντες στη Χαριλάου Τρικούπη είδαν πίσω από το δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου περί υπόγειας συμφωνίας Λαλιώτη – Σπίρτζη για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση για το ΕΣΡ τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μετά τις οργισμένες διαψεύσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Κώστα Λαλιώτη, άπαντες
έβαλαν στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος, ο οποίος είχε και κατά την παρέμβαση του μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων αφήσει υπονοούμενα περί σχεδίων σύμπλευσης με το ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία διαφωνεί, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ, όταν όπως εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει ξανά τις εκλογές.
Δεν αποτελεί μυστικό πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινείται εντελώς ανεξάρτητα από την επομένη της εκλογής Γεννηματά στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, με πολλά στελέχη να εκτιμούν πως με όχημα το think tank e-kyklos, ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά ετοιμάζεται είτε για νέο κόμμα σε συνεργασία με τον Μεσσήνιο πολιτικό είτε για δική του πολιτική πρωτοβουλία με στόχο τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και την μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν μάλιστα οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που θέλουν κρυφές δημοσκοπήσεις να ζυγίζουν το ενδεχόμενο ενός νέου κόμματος υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τα αποτελέσματα πάντως να είναι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αποκαρδιωτικά για τον Συνταγματολόγο του ΠΑΣΟΚ…

1 σχόλιο:

  1. Αγριος καυγάς Γεννηματά-Βενιζέλου-Οι απίστευτοι διάλογοι



    Άναψαν τα αίματα μεταξύ των νυν και τέως προέδρων του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φώφης Γεννηματά και Ευάγγελου Βενιζέλου αντίστοιχα στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Αφορμή υπήρξε η δημόσια διαφωνία τους για την στάση που έπρεπε να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της σύνθεση του ΕΣΡ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ευ. Βενιζέλος όταν διαπίστωσε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση για την στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της σύνθεσης του ΕΣΡ και ο ίδιος την αγνοούσε, είχε μια έντονη λογομαχία με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε.

    –Βενιζέλος: «Δεν έχεις το θάρρος να πεις την αλήθεια» φέρεται να είπε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος στον κ. Λοβέρδο.

    -Λοβέρδος: «Με ξέρεις 40 χρόνια και ξέρεις ότι έχω το θάρρος να λέω πάντα την αλήθεια» απάντησε σε πιο ήρεμο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνέχεια, στις σκάλες του ξενοδοχείου, ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο Ευ. Βενιζέλος, αποκάλεσε «ορντινάτσες του εκάστοτε προέδρου» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκεί.

    Λίγο αργότερα διασταυρώθηκε με την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και ο κ. Βενιζέλος της ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας διάλογος με πολλή ένταση από την πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έδειξε να αντιπαρέρχεται με ψυχραιμία το ξέσπασμα Βενιζέλου.

    Βενιζέλος: «Δεν μπορεί να μην ενημερώθηκες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι διαφωνούσα. Το είπα στον γραμματέα, είμαι σίγουρος ότι θα στο είχε μεταφέρει. Θα έπρεπε να με πάρεις ένα τηλέφωνο το κινητό μου είναι ανοικτό».
    Γεννηματά: «Και το δικό μου είναι ανοικτό και θα μπορούσες να με πάρεις τηλέφωνο. Η σωστή σειρά, Βαγγέλη, είναι να με παίρνεις εσύ τηλέφωνο και όχι εγώ εσένα. Οποιος διαφωνεί θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος να με ενημερώσει.
    Στο σημείο αυτό παρενέβη πυροσβεστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

    Σκανδαλίδης: «Προφανώς πρόκειται για παρεξήγηση. Πρέπει να γίνει μια συνάντηση μεταξύ σας για να λυθεί. Δεν είναι ανάγκη να τα λέτε τηλεφωνικά τα λέτε από κοντά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα