Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

«Άνεμος» εξέγερσης κατά του Βερολίνου από τις χώρες του Νότου - Μια διαγραφή ελληνικού χρέους θα φέρει διαγραφή και των δικών τους οφειλών


ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα «κύμα» εξεγέρσεων κατά της Γερμανίας έχει ξεκινήσει στην ΕΕ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Ρέντσι να ζητάει τον έλεγχο του γερμανικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν και τον Προτογάλο ΥΠΟΙΚ Mario Centeno να ζητάει να αρχίσουν οι συζητήσεις για την μείωση του χρέους στην Ελλάδα και η ΕΕ να προχωρήσει ακόμη και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί μέσα από αυτό βλέπουν και την ελάφρυνση και του δικού τους χρέους.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε, σχετικά με την ανάγκη να σεβασθούν όλες οι χώρες τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα.
«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας δημιουργεί προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να συμβεί ότι έγινε με το μεταναστευτικό: μας άφησαν μόνους και οικοδομούν τείχη», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστερής κυβέρνησης.Για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών άλλης χώρας και ειδικά χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο και συγκεκριμένα της Πορτογαλίας συντάσσεται με τη θέση της Ελλάδας και ζητάει να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση, η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ακόμα και αν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ. Η Ευρωπαϊκή νομισματική ένωση έχει πολύ ισχυρούς θεσμούς στο μεταξύ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα προβλήματα από μόνοι μας».

Κατά τον ίδιο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα πρέπει να αντικατασταθεί, καθώς οι υφιστάμενοι κανόνες για τα χρέη «έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

Γιατί όμως για πρώτη φορά Ιταλία και Πορτογαλία πέρνουν τέτοιες επαναστατικές θέσεις απέναντι στην Γερμανία; Αγάπησαν την Ελλάδα; Όχι βέβαια, τόσα χρόνια την είχαν αφήσει αβοήθητη απέναντι στην γερμανική οικονομική «Βέρμαχτ».

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ότι έρχεται η σειρά τους. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με το χρέος. Μια διαγραφή ελληνικού χρέους ανοίγει τις «πόρτες» και για μια γενική διαγραφή ευρωπαϊκού χρεόυς.

Στην πραγματικότητα αυτές οι χώρες όπως και η Πορτογαλία, που ουδέποτε βγήκε από το Μνημόνιό της και ας λέγανε έτσι τα εγχώρια ελληνικά ΜΜΕ, πρέπει να προσεύχονται για να απομειωθεί το ελληνικό χρέος διότι είναι η μόνη λύση και για τις ίδιες να μπροέσουν να ορθοποδήσουν.

Εάν αυτό δεν συμβεί οι χώρες αυτές γνωρίζουν ότι έρχεται η σειρά τους.

Πέρασαν σχεδόν 7 χρόνια για να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα στην ΕΕ είναι αποκλειστικά το Βερολίνο και ότι αυτό επέβαλε μια πολιτική που οδηγεί άπαντες στην εξαθλίωση και την υποδούλωση ενώ το ίδιο απολαμβάνει τα... πλεονάσματά του στην υγεία των κορόιδων
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα