Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Λαμπερά εγκαίνια του κινηματογράφου “CINELUX” στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

Συγκίνηση και αγάπη για το νέο ταξίδι στον πολιτισμό και την κινηματογραφική τέχνη
Ένα νέο ταξίδι στον πολιτισμό και τη μαγεία της κινηματογραφικής τέχνης ξεκίνησε και επίσημα, τη Δευτέρα το απόγευμα στα Φιλιατρά, με την τέλεση του αγιασμού και των εγκαινίων του υπερσύγχρονου κινηματογράφου “Cinelux”, στη χειμερινή του αίθουσα! Η αρχή, ωστόσο, είχε γίνει από το καλοκαίρι με το θερινό κινηματογράφο “Cinelux”, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες από ολόκληρη την Πελοπόννησο, ακόμα και την Αθήνα!
Οι προβολές στη χειμερινή αίθουσα ξεκίνησαν στις 21 Οκτωβρίου και το κινηματογραφόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής βρήκε, επιτέλους, το δικό του χώρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης!
Ο κινηματογράφος “Cinelux” είναι ο «καρπός» της αγάπης του Φώτη Γεωργόπουλου και της οικογένειάς του, που δραστηριοποιούνται στο χώρο περισσότερα από 60 χρόνια, διαθέτοντας σύγχρονους κινηματογράφους σε Σαντορίνη και Αθήνα!
Το όνειρο της δημιουργίας κινηματογράφου στα Φιλιατρά έγινε πραγματικότητα από την αγάπη της οικογένειας Γεωργόπουλου στη γενέθλια γη. Το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν ήταν. Αλλά όταν κάτι το θέλεις πολύ επειδή το αγαπάς, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σε σταματήσει!
Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, επαινώντας τον κ. Γεωργόπουλο και την οικογένειά του για την πρωτοβουλία τους.Ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, εξήρε την προσφορά της οικογένειας Γεωργόπουλου, κάνοντας λόγο για άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά, στρατηγική επένδυση, εξωστρέφεια, και σημειώνοντας: «Είχαμε πει πως αυτή η κοινωνία για να ξεπεράσει την κρίση, έπρεπε και πρέπει να κάνει ένα άλμα μεγαλύτερο απ’ τη φθορά. Ξεκαθαρίσαμε ότι ένας φορέας είναι αδύνατον να φέρει αυτή την άνοιξη, που ουσιαστικά όλοι έχουμε ανάγκη και όλοι επικαλούμαστε. Και ήρθατε εσείς και δημιουργήσατε ένα χώρο πολιτισμού εξαιρετικής αισθητικής, με μεγάλη προοπτική».
Εμφανώς συγκινημένος ο Φώτης Γεωργόπουλος, έχοντας πλάι του την οικογένειά του, σημείωσε: «Κάναμε αυτό που κάναμε, γιατί, πραγματικά, έχουμε αγάπη στον τόπο. Είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες, ήταν πολλοί αυτοί που μας αποθάρρυναν. Πολλοί, όμως, που είναι εδώ, μας έδωσαν τη δύναμη να το κάνουμε. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο δήμαρχος, ο οποίος μας είπε, όχι απλά να το κάνουμε, αλλά να το κάνουμε όπως θα το κάναμε στην Αθήνα. Η δουλειά μας είναι αυτή. Είναι ο κινηματογράφος! Μας αρέσει, και όχι για βιοποριστικούς λόγους, αλλά για να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Αυτό είναι που θέλαμε να κάνουμε κι εδώ. Έτσι, λοιπόν, πήραμε αυτό το χώρο που ήταν ένα άψυχο κτήριο κι από το μηδέν φτιάξαμε ένα χώρο πολιτισμού, ένα χώρο για να ταξιδεύουμε πέρα από τα σύνορα της πόλης και του Δήμου μας και να φεύγει ο κόσμος γεμάτος χαρά. Ξεκινήσαμε, μέσα σε 20 μέρες φτιάξαμε το θερινό κινηματογράφο, που δειλά δειλά ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι, και μέσα σ’ ένα μήνα καταφέραμε να φτιάξουμε αυτό που οι περισσότεροι έχετε δει, άλλοι θα δείτε σήμερα για πρώτη φορά. Θέλω να υποσχεθώ ότι πάντα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται…».
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος Τριφυλίας και όλοι εισήλθαν στην υπερσύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα, την οποία θαύμασαν! Ακολούθως προβλήθηκε η ισπανική ταινία «Η Ελιά» (El Olivo). Μια ταινία με συνείδηση, πολιτικοκοινωνικά, περιβαλλοντικά – οικολογικά μηνύματα. Μια ταινία με ψυχή, συναίσθημα, με βαθιά συγκίνηση, που είναι αδύνατο στο θεατή να μη βουρκώσει! Στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε όλους λαχταριστά εδέσματα και γλυκίσματα από μπουφέ με την επιμέλεια του catering “Μελιστάλαχτον – Χρόνης και Ευθυμία”.
Σημειώνεται πως ο κινηματογράφος “Cinelux” βρίσκεται στην οδό Σπέντζα 27, διαθέτει 190 θέσεις, σε αμφιθεατρική διάταξη και είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε ήχο και εικόνα, ενώ καθημερινά γίνονται προβολές ταινιών.
Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να ενημερώνονται για τις προβολές από τη σελίδα του “Cinelux” στο facebook.

Του Ηλία Γιαννόπουλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα