Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ επεκτείνεται

του Στέφανου Τζουμακα
ΤΟ 80% των ελλήνων βιώνει ανέχεια , ανεργία , φτώχεια και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ επεκτείνεται .Οι συνένοχοι της πενταετούς καταστροφής καλά έχουν στήσει τη πολιτική απατεωνία και τη τεχνητή πολιτική ένταση .Οι κατηγορούμενοι επιχειρούν να γίνουν κατήγοροι και κάθε τρείς μέρες ζητάνε εκλογές .Οι διαπλεκόμενοι μέσω της ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ , εξοφλούν γραμμάτια στους καναλάρχες και στη κλεπτοκρατία .Η χώρα δοκιμάζεται και οι πολιτικοί απατεώνες παριστάνουν ότι είναι αλλού .Καλά μας τα λέει ο φίλος ο Μηνάς ο Ταυλαρίδης . Παραθέτω την τεκμηριωμένη κατάθεση του.
Μηνάς Ταυλαρίδης
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα παραθέτω κάποια στοιχεία για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

Α. Περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών. Β)Η νέα γενιά των 100 ευρώ κάνει την εμφάνισή της στην αγορά εργασίας, την ίδια ώρα που οι

δανειστές απαιτούν και νέα μείωση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με δουλειές του ποδαριού αποδεχόμενοι μισθούς πείνας και να αποτελούν στην πραγματικότητα τους φτωχούς εργαζόμενους, γεγονός που οδηγεί σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, η προοπτική της οποίας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.
Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.
Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.
Γ) Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων :
1. Σήμερα οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς, 1,2 εκατ. άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας.
2. Το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα Μνημόνια, ζει από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.
3. Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές - περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδώρημα. Παρότι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονιακές περικοπές, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα, τα οποία φέτος θα κινηθούν κοντά στα 4 δισ. ευρώ συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα