Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΠΑ: Μέσα η διαχείριση απορριμμάτων, έξω το Καλό Νερό - Τσακώνα

Στη λίστα των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, η οποία αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, περιλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ εκτός πλέον και οριστικά είναι η κατασκευή του δρόμου από το Καλό Νερό ως την Τσακώνα.
Χθες δημοσιεύθηκε η λίστα των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ  και σε αυτή περιλαμβάνονται συνολικά 23, που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και αποτελούν το 75% του προγράμματος. Η πρώτη κατηγορία αφορά στον τομέα των Μεταφορών (σιδηροδρομικά, οδικά, μετρό) και περιλαμβάνει 14 έργα, ενώ η δεύτερη τον τομέα του Περιβάλλοντος (αντιπλημμυρικά, ύδρευσης, λυμάτων και διαχερίσης απορριμμάτων) και περιλαμβάνει 9 έργα.
Στην κατηγορία των έργων των μεταφορών περιλαμβάνεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα–Πύργος» με όριο ολοκλήρωσης το 2022. Εκτός ΕΣΠΑ, όμως, μένει το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα.
Στον δε τομέα Περιβάλλοντος περιλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ορίζοντα ολοκλήρωσης του 2018.
Όπως δημοσιεύθηκε, υπάρχουν και άλλα που έρχονται ως έργα phasing στο Νέο ΕΣΠΑ, αλλά είναι σε προχωρημένη κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα