Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Τριφυλίας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»

Το «μπέρδεμα», οι αποφάσεις του Δημοτικού
Συμβουλίου και τα έξοδα μετακίνησης αιρετών…
 
 
Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει, με δικό του περίπτερο, στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», η οποία ανοίγει τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης (Κτήριο Γ.Ε.Α.). «Συμμετέχουμε στην πρώτη διοργάνωση συνέργειας όλων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, για να στηρίξουμε την εμπορική και παραγωγική μας δράση, για να προβάλουμε και να προωθήσουμε τα ποιοτικά προϊόντα, τις αξιόλογες υπηρεσίες μας, αλλά και το φυσικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό μας πλούτο. Στο επίκεντρο για 5 ημέρες η παραγωγική μας φυσιογνωμία, η αγροτική ζωή και η αγροδιατροφή. Ο Δήμος Τριφυλίας, σε βήματα εξωστρέφειας, στηρίζει και φιλοξενεί παραγωγούς και επαγγελματίες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα. Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, ώρα 6.00 το απόγευμα, θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι σεφ με πρώτες ύλες από τον τόπο μας», αναφέρεται σε ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας.
Στο πρόγραμμα της έκθεσης, το οποίο είναι ανηρτημένο στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της, http://peloponnisosexpo.gr/, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 18.30, στο χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης, παρουσίαση τουριστικού οδηγού του Δήμου Τριφυλίας. Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, θα παρουσιάσει το νέο τουριστικό οδηγό του Δήμου Τριφυλίας. Στη συνέχεια ο σεφ Βασίλης Γιαννόπουλος θα ετοιμάσει παραδοσιακές συνταγές της περιοχής».
Προφανώς κάποιο «μπέρδεμα» έχει γίνει, αλλιώς πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι στην πρόσκληση του ίδιου του δημάρχου Τριφυλίας δεν αναφέρεται τίποτα για το Σάββατο, και οι μοναδικές αναφορές είναι ότι τα εγκαίνια θα διεξαχθούν σήμερα και ότι αύριο στις 6.00 το απόγευμα θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι σεφ με πρώτες ύλες από την Τριφυλία;
Στην έκθεση, από την Τριφυλία, εκτός από το Δήμο συμμετέχουν και εκθέτουν τα προϊόντα τους 15 εταιρείες – επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες και αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα.
Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες είναι ανοικτές για όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Από ημερίδες και συνέδρια για τις εξαγωγές, marketing και b2b επιχειρηματικές συναντήσεις μέχρι live cooking και happenings εκθετών.
Το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει καθημερινά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, «Μαγειρέματα» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους όλων των νομών της Πελοποννήσου: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τη «γευστική παλέτα» των πελοποννησιακών παραδοσιακών συνταγών που θα ετοιμάζονται εκείνη την ώρα από το σεφ Βασίλη Γιαννόπουλο και σεφ από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί πως την Τρίτη 1η Νοεμβρίου αναρτήθηκε στη Δι@υγεια, με ΑΔΑ: 6ΨΡΛΩΗΕ-ΤΚΞ, η απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στη συνεδρίασή του στις 24 Οκτωβρίου για έγκριση συμμετοχής στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» και έγκριση δαπάνης συμμετοχής (μίσθωση περιπτέρου, εκτυπώσεις προβολής, προμήθεια γλυκισμάτων και λοιπά απρόβλεπτα έξοδα), ύψους 5.000 ευρώ!
Στις 4 Νοεμβρίου αναρτήθηκε στη Δι@υγεια, με ΑΔΑ: ΨΡ93ΩΗΕ-Λ5Χ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στη συνεδρίασή του στις 24 Οκτωβρίου με θέμα «Έγκριση μετακίνησης - δαπάνης για οδοιπορικά αιρετών προσώπων», με την οποία το Σώμα ενέκρινε «τη μετακίνηση δύο δημοτικών συμβούλων, Μπουγά Ανδρέα και Κατσούλα Ιωάννη και της υπαλλήλου Φωτεινής Στυλιανού στην Τρίπολη, από 8 έως και 13 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να εκπροσωπηθεί ο ∆ήμος Τριφυλίας στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ. Το μέσο της μετακίνησης θα είναι ιδιωτικό ΙΧ. εφόσον εκείνες τις ημερομηνίες δεν είναι διαθέσιμο μεταφορικό μέσο του ∆ήμου».
Στις 4 Νοεμβρίου αναρτήθηκε στη Δι@υγεια, με ΑΔΑ: Ω4ΩΛΩΗΕ-ΗΞΗ, και απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στη συνεδρίασή του στις 31 Οκτωβρίου, με θέμα «Ψήφιση πίστωσης – Ανάθεση για τη συμμετοχή του ∆ήμου Τριφυλίας στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ, που θα γίνει στην Τρίπολη από 9-13 Νοεμβρίου 2016». Με αυτή, εκτός από το ποσό των 5.000 ευρώ για τη συμμετοχή στην έκθεση και την ανάθεση, το Σώμα ομόφωνα ενέκρινε, «για τα έξοδα αποζημίωσης μετακινούμενων αιρετών που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο Τριφυλίας στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ, ποσό 1.150 ευρώ».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα