Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εκατοντάδες αιτήσεις για αποζημίωση από το χαλάζι στο Δήμο Τριφυλίας

Εκατοντάδες αιτήσεις για αποζημίωση από το χαλάζι στο Δήμο Τριφυλίας
Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν ήδη γίνει στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο Δήμο Τριφυλίας, για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση και τον ανεμοστρόβιλο. Οπως φαίνεται όμως οι αιτήσεις θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες μέρες, καθώς μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή τα ξημερώματα, νέες ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.
Οι παραγωγοί στις περιοχές που έχουν πληγεί είναι σε απόγνωση, καθώς λίγες μόνο ημέρες πριν από τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου το μεγαλύτερο μέρος του χάθηκε, ενώ η καλλιεργητική χρονιά έφτανε στο τέλος της. Σημειώνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει μόνο ζημιά στον καρπό που έπεσε, αλλά και σε αυτόν
που έχει μείνει πάνω στα δέντρα, ο οποίος από τα χτυπήματα σε λίγες ημέρες θα σαπίσει και σίγουρα θα υποβαθμιστεί η ποιότητά του. Επιπλέον όπως μας τόνισαν, δεν μπορούν να προβούν άμεσα σε ελαιοσυγκομιδή, γιατί από τη μια είναι ασύμφορη αφού δεν υπάρχει πλήρη ωρίμανση και οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές, κι από την άλλη δεν είναι δυνατό μέσα σε λίγες ημέρες να μαζευτούν όλες αυτές οι ελιές που έχουν χτυπηθεί.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών από την πλευρά του με επιστολή στον ΕΛΓΑ Τρίπολης ζητά την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Την Τετάρτη 9-11-2016 έπληξε την περιοχή των Φιλιατρών ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλοι, που προξένησαν τεράστιες ζημιές σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και σε ελαιόδεντρα. Ζητάμε την άμεση εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών (θερμοκήπια, ελαιόδεντρα και ελαιόκαρπος)».
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα