Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

"Κόκκινα" δάνεια και ασφαλιστικό στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

"Κόκκινα" δάνεια και ασφαλιστικό στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων
Τα "κόκκινα" δάνεια και η επόμενη μέρα στο ασφαλιστικό σύστημα ήταν τα θέματα τα οποία εθίγησαν κατά κύριο λόγο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα. H συνεδρίαση έγινε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, παρουσία εκπροσώπων φορέων.
Μεταξύ των παρισταμένων ήταν και η βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη, η οποία άκουσε τα προβλήματα του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου. 
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Παυλίδης, συνεδριάζοντας σε
διαφορετικές πόλεις ανά διαστήματα το Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στους συλλόγους και τους εμπόρους, προκειμένου να αφουγκράζεται τα προβλήματα και να προσπαθεί να δώσει λύσεις. Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν αυτό το διάστημα τον κλάδο είπε πως πέραν των έργων υποδομής που αφορούν γενικότερα την Πελοπόννησο, τα σημαντικότερα είναι τα "κόκκινα" δάνεια και το ασφαλιστικό σύστημα: «Προσπαθούμε να ενημερώσουμε ώστε να δείξουμε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του και να παραδοθεί. Ο κόσμος δεν πιστεύει, κι όμως έχουμε δώσει λύσεις που έχουν ανακουφίσει την επιχειρηματικότητα κι ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί κι εδώ».
Τα προβλήματα του κλάδου σε τοπικό επίπεδο μετέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη θέτοντας αιτήματα για καλύτερο διακανονισμό σε πυρόπληκτα και "κόκκινα" δάνεια, για πάταξη της παραοικονομίας και του παραεμπορίου, για αναπτυξιακά προγράμματα, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών κι επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος ως προς τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και στην κατεύθυνση των εισαγωγών κι εξαγωγών.
Κ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα