Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«Σάρωσε» τα πάντα ανεμοστρόβιλος το βράδυ της Τετάρτης στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Καταστροφικός ήταν ο ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» το βράδυ της Τετάρτης την Αγία Κυριακή Φιλιατρών και στο πέρασμά του «σάρωσε» τα πάντα. Λιγότερα από πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να καταστραφούν ολοκληρωτικά θερμοκηπιακές μονάδες, να υποστούν σοβαρές ζημιές κατοικίες και να ξεριζωθούν ακόμη και ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε από τη θάλασσα, ενώ, όπως λένε κάτοικοι, δεν είναι πρώτη φορά που «χτυπά» την περιοχή. Μάλιστα, επισήμαναν ότι ο συγκεκριμένος ήταν μικρός σχετικά σε διαστάσεις.
Θερμοκήπια έκτασης μεγαλύτερης των πέντε στρεμμάτων ενός παραγωγού καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ;alla θερμοκήπια περίπου 8 στρεμμάτων υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε και κατοικίες, προκαλώντας ζημιές, ενώ ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου που «ξήλωσε» κεραμοσκεπή. Συγκεκριμένα, ο ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» σκεπή και την «έστειλε» περί τα 200 μέτρα μακρύτερα, σε ελαιοπερίβολο.
Ο ιδιοκτήτης της οικίας, Διονύσιος Κοροβίλας, μιλώντας για όσα εφιαλτικά έζησε το βράδυ της Τετάρτης, επισήμανε: «Ο ανεμοστρόβιλος έσπασε την κεντρική πόρτα του διαμερίσματος και ξαφνικά, ενώ εγώ καθόμουν στον καναπέ, άρχισαν να “χορεύουν” όλα μέσα στο σπίτι, κάδρα, έπιπλα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι στο επάνω διαμέρισμα η δύναμη του ανέμου είχε πάρει την σκεπή! Η διάρκεια δεν ήταν παραπάνω από ένα λεπτό».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τόσα χρόνια στην περιοχή δεν έχει ξαναδεί παρόμοιο φαινόμενο με τέτοια δύναμη! Μάλιστα, στον κήπο του τα πάντα «μετακινήθηκαν» σε μεγάλη απόσταση, ενώ ακόμη και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο «μετακινήθηκε», από τον ανεμοστρόβιλο, και χτύπησε σε κολώνα του σπιτιού του!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα