Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Χιλιάδες Αμερικανοί στους δρόμους κατά του Τραμπ: «Δεν είναι ο πρόεδρος μας»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Associated Press
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις των ΗΠΑ κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του, για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους κι άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες.
Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, κατευθυνόμενοι προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν, με κεντρικό σύνθημα: “Δεν είναι ο πρόεδρος μου.” Έξω από τον Πύργο του Τραμπ διαδήλωσε και η ποπ σταρ Lady Gaga ανεβασμένη πάνω σε ένα απορριμματοφόρο.







Στο κεντρικό Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα “Όχι στον Τραμπ!” “Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ.”

Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας.



Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ατλάντα, το Οστιν, τη Βοστόνη, το Ντένβερ, τη Φιλαδέλφεια, το Πόρτλαντ, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και την Ουάσινγκτον με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Αυτός δεν είναι ο δικός μου Πρόεδρος».



Πυροβολισμοί και τραυματίες στο Σιάτλ
Η αστυνομία στο Σιάτλ ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης, ότι διεξάγει έρευνες σχετικά με αναφορά για πυροβολισμούς και “πολλά θύματα” σε μικρή απόσταση από την περιοχή όπου έγιναν διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, στην προεδρία των ΗΠΑ.


Η πυροσβεστική στην ίδια πόλη, δήλωσε με ανάρτησή της στο Twitter, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα χθες (τοπική ώρα) ότι τα πληρώματα της περιθάλπουν πέντε άτομα που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς. Οι δύο από τους τραυματίες, είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται με τις διαδηλώσεις, με την τοπική αστυνομία να δηλώνει στο Twitter ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν “μόλις αυτό καταστεί δυνατό.”

Φωτογραφίες: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα