Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Καλό Νερό: Φωτιστικά σώματα LED στην παραλιακή ζώνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Καλό Νερό η υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού στο Καλό Νερό (Παραλιακή Ζώνη)», ύστερα από σχετική παράταση που ενέκρινε το Δ.Σ. Τριφυλίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης/υπηρεσίας του έργου ήταν 15.174,41 ευρώ, εκ των οποίων η προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών 9.018 ευρώ, τα γενικά έξοδα και το όφελος εργολάβου 1.623,24 ευρώ, τα απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+ Ο.Ε.) 1.596,19 ευρώ και ο ΦΠΑ 2.936,98 ευρώ. Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας φωτισμού στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού.
Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας με την αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος.
Η δημοπρασία διενεργήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στις 6 Ιουλίου και κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Ν. ΠΑΠΟΥΤΕΣ-Κ. ΜΕΓΓΟΣ Ο.Ε.», με ΑΦΜ 800469142 της ΔΟΥ Αμαρουσίου, με 47% επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης των εργασιών, ποσού 12.237,43 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το συνολικό κόστος του έργου, μετά την έκπτωση της προσφοράς του αναδόχου, ήταν στο ποσό των 6.485,84 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και μαζί με τον ΦΠΑ 1.556,60 ευρώ ανήλθε σε 8.042,44 ευρώ!Στις 3 Αυγούστου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και του αναδόχου, με προθεσμία εκτέλεσης 2 μηνών, δηλαδή το έργο έπρεπε να έχει περατωθεί στις 2 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στις 30 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Τριφυλίας μετά το υπ’ αριθ.17224/∆ΤΥ.857/8-9-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, με θέμα «Εισήγηση επί αίτησης παράτασης», ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 22 Νοεμβρίου χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.
Σημειώνεται πως αντίστοιχες εργασίες έπρεπε ήδη να έχουν εκτελεστεί και στη Μαραθόπολη, σε υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού Μαραθόπολης», η δημοπρασία του οποίου διεξήχθη στις 9 Μαΐου. Η σύμβαση μεταξύ δημάρχου Τριφυλίας και αναδόχου υπεγράφη στις 5 Ιουλίου και σε αυτή οριζόταν προθεσμία περαίωσης 2 μηνών. Δηλαδή, το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά, τελικά, άγνωστο γιατί, θα εκτελεστεί και ολοκληρωθεί με καθυστέρηση μηνών και άγνωστο πότε συγκεκριμένα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα