Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώνονται οι δασικοί χάρτες της Πελοποννήσου



Ολοκληρώνονται, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, οι δασικοί χάρτες του μεγαλύτερου τμήματος της Πελοποννήσου, προκειμένου να αποσταλούν προς ηλεκτρονική ανάρτηση, από την "Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε." (ΕΚΧΑ)
.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της χθεσινής σύσκεψης των προϊσταμένων των υπηρεσιών δασικών χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπό την προεδρία του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διονύση Παναγιωτόπουλου και την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αντώνη Κανταρτζόπουλου.

Επισημαίνεται ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις και ενστάσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, εντός χρονικού διαστήματος 2 - 3 μηνών, ανάλογα με την περίπτωση, από την ημέρα της δημοσίευσής τους από την ΕΚΧΑ.

Με την ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών: Οριοθετείται και καταγράφεται με διαφάνεια τι είναι δάσος και δασική έκταση. Θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση. Διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου διασφαλίζοντας την ιδιωτική, αλλά και τη δημόσια περιουσία. Ανοίγει ο δρόμος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, αφού οι δασικοί χάρτες συμβάλλουν στην κατάρτιση του σωστού χωροταξικού σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα