Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Βρέθηκε στην Ελβετία η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας μετακινούνταν η 16χρονη Κατερίνα σύμφωνα με τις αρχές
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 16χρονης Κατερίνας Μ., η οποία εξαφανίστηκε από τις 15 Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε στην Ελβετία δίνοντας τέλος το απόγευμα της Κυριακής στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Κατερίνα Μ. είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται ασφαλής.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Κατερίνας στις 15/3/2019, παρόλο που η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της δύο μέρες πριν, κινητοποιήθηκε άμεσα χωρίς να αφήσει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Σε στενή συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας, προχώρησε απευθείας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Κεντρικά Αεροδρόμια και τους Διασυνοριακούς

Σταθμούς της χώρας προκειμένου να αποκλείσει πιθανή φυγή της ανήλικης σε χώρες εκτός της Ελλάδας. Καθόλη τη διάρκεια της αναζήτησης βρισκόταν σε άμεση συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού στίγματος της ανήλικης και το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.
Καθώς, πολύ σύντομα προέκυψαν πληροφορίες ότι η Κατερίνα πιθανόν βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe - MCE), προέβη σε διασυνοριακή ενημέρωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων με σκοπό την αναζήτηση της ανήλικης σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Άμεση συνεργασία διατηρήθηκε με τις Αρχές και τον Οργανισμό Μissing Children Switzerland στην Ελβετία και με τις Αρχές και τον συνεργαζόμενο φορέα Telefono Azzuro στην Ιταλία, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι η ανήλικη μετακινούνταν μεταξύ αυτών των κρατών. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα