Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

5 τροφές που ρίχνουν τη χοληστερίνη σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Εάν έχεις υψηλή χοληστερίνη ή εάν τρέμεις μήπως αποκτήσεις, σίγουρα θα ψάχνεις κατά καιρούς τρόπους να τη μειώσεις μέσω των καθημερινών σου συνηθειών. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ, απλά και μόνο προσθέτοντας τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σου μπορείς να δεις σπουδαία βελτίωση.


1. Βρώμη
Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα μπολ με χυλό βρώμης και φρούτα για να γεμίσεις τον οργανισμό σου πολύτιμες διαλυτές φυτικές ίνες και να μειώσεις τη χοληστερίνη.



2. Φασόλια
Τα φασόλια περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την “κακή” χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας – LDL).




3. Ξηροί καρποί
Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερόλη, ενώ ειδικά τα καρύδια περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.



4. Τροφές εμπλουτισμένες με στερόλες και στανόλες
Οι στερόλες και οι στανόλες είναι ενώσεις που προέρχονται από τα φυτά και αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από τα τρόφιμα. Στην αγορά θα βρεις πολλά προϊόντα που έχουν εμπλουτιστεί με τα συγκεκριμένα συστατικά. Οι στερόλες περιέχονται επίσης σε μικρές ποσότητες σε πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους, όσπρια, φυτικά έλαια και άλλες φυτικές πηγές, και είναι βασικά συστατικά των φυτικών κυτταρικών μεμβρανών. Η λήψη μόλις δύο γραμμαρίων φυτικών στερολών ή στανολών σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει την LDL κατά περίπου 10%.



5. Λιπαρά ψάρια
Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την LDL χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρα που περιέχουν. Πιο συγκεκριμένα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τα τριγλυκερίδια στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν την καρδιά βοηθώντας στην πρόληψη των ακανόνιστων καρδιακών παλμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα