Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Φόβοι του Θανάση Πετράκου για λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τέσσερις ακόμα υποψηφίους για τη Μεσσηνία παρουσίασε η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου
Χθες ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, παρουσίασε τέσσερις ακόμα υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για την Π.Ε. Μεσσηνίας και έτσι πλέον φτάνει τους 16, ενώ, όπως είπε, αργότερα θα ανακοινώσει άλλους πέντε.
Οι τέσσερις, λοιπόν, που παρουσιαστήκαν ήταν: η Σάντυ Γεωργουλέα - πολιτικός μηχανικός, η Σίσσυ Πλακονούρη - δασκάλα, η επίσης δασκάλα Βάσω Σιψά και ο Βασίλης Τσουλάκος – καθηγητής, ενώ στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι Γιάννης Ανδρουλιδάκης και Λένα Καλογεροπούλου, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Επίθεση σε Τατούλη, Νίκα, Δέδε
Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Πετράκος προχώρησε σε επίθεση κατά των συνυποψηφίων του, αρχικά για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Αφορμή στάθηκε δήλωση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, τον οποίο μάλιστα ο κ.

Πετράκος ευχαρίστησε, αφού ο πρώτος σε συνέντευξή του για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης τοποθετήθηκε και είπε: «Να προχωρήσει γρήγορα το ΣΔΙΤ».
Έτσι, λοιπόν, ο κ. Πετράκος ανέφερε ότι δικαιώνεται η θέση της παράταξής του, που είναι αντίθετη στο ΣΔΙΤ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Χαρακτηριστικά είπε: «Ή με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου ή με τους διαχειριστές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».
Συμπλήρωσε, δε, ότι η παράταξή του είχε καλέσει τους κ.κ. Δέδε και Νίκα να πάρουν θέση για τις παρανομίες του κ. Τατούλη, όπως είπε, αλλά και να τοποθετηθούν επί της ουσίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Απάντηση, όμως, δεν πήρε από τους ίδιους, άρα συμπέρανε ότι οι κ.κ. Νίκας και Δέδες συμφωνούν με παρανομίες που η παράταξή του έχει καταγγείλει.
Επίσης για το ζήτημα των απορριμμάτων ο κ. Πετράκος υποστήριξε ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει πολιτικά την απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ιδιωτικής εταιρείας, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τις παρανομίες με όλους τους πρόσφορους τρόπους.
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και οι φόβοι για λουκέτο
Ένα ζήτημα που εδώ και μέρες έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Τριφυλία είναι η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και αναφερόμενος σχετικά ο κ. Πετράκος είπε ότι μόνο τυχαία δεν είναι. Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο της υλοποίησης απ’ την κυβέρνηση, αλλά και από όλη τη μνημονιακή αντιπολίτευση, των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, θα κλείσουν νοσηλευτικές μονάδες και από 140 που είναι σήμερα θα μείνουν 95. Έτσι ο ίδιος εξέφρασε φόβους ότι μία από τις μονάδες που πρέπει να κλείσουν είναι αυτή της Κυπαρίσσίας. Κάλεσε, μάλιστα, πολίτες της περιοχής και εργαζόμενους στο νοσοκομείο να αντιδράσουν πριν είναι αργά.
Οι υδρογονάνθρακες στον Κυπαρισσιακό κόλπο
Τέλος, ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Όπως είπε, λοιπόν, η παράταξή του είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι στο λεγόμενο οικόπεδο 10, που είναι ανάμεσα στις Στροφάδες και τις ακτές του Κυπαρισσιακού, θα γίνουν βαριές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κάτι που, όπως είπε, θα έχει ως συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση περιβαλλοντικά της περιοχής, ενώ και οικονομικά οι συνέπειες θα είναι αρνητικές, διότι μπαίνει σε κίνδυνο το τουριστικό, αγροτικό και αλιευτικό προϊόν της περιοχής.
Επίσης ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές συνέπειες και είπε χαρακτηριστικά ότι είναι εκτός λογικής από τη μία να έχει χαρακτηριστεί η περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου Natura και από την άλλη να δίνεται άδεια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει και θέμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής, αφού είναι άκρως σεισμογενής.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα