Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ


 ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Λόγω ότι η σιωπή δεν είναι είναι χρυσός απαντάμε στην άποψη του κ. Σαράντου Κουκούμη, επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ για τον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας, ότι η επαναφορά του αυτοδιοίκητου – ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Οπότε είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Φιλιατρινής κοινωνίας να θέλει να αυτοδιοικείται. Αυτό άλλωστε ήταν και η μειοψηφική άποψη της μελέτης του ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Δεν θα πούμε πως ο κ. Κουκούμης είναι ένας από εκείνους που θέλουν να φιμώσουν τις τοπικές κοινωνίες, δεν θα πούμε πως ο κ. Κουκούμης είναι ένας τοποσωβινιστής. Απλώς λέμε ότι ο κ. Κουκούμης έκανε λάθος τοποθέτηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
    Στα ξαφνικά κι ενώ συντελείται το έγκλημα της ερημοποίησης της πόλης, αυτοδιοικητικοί παράγοντες του τόπου μας που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους γιατί υποστήριξαν – υπηρέτησαν τις πολιτικές εκείνες που έφεραν την πόλη σε αυτήν τη κατάντια, κάνουν δηλώσεις εμφανιζόμενοι ως λευκές περιστερές. Άλλοι ως υποστηρικτές της μη λειτουργικότητας και κατά συνέπεια της διάσπασης του συγκεκριμένου Καλλικρατικού Δήμου, άλλοι δε ως υποστηρικές του
αυτοδιοικήτου.                                Συντοπίτισσες, συντοπίτες. Τα λόγια τους είναι ανέξοδα. Λόγια του αέρα. Λόγια κακής υποκριτικής. Το καινούριο που θα ΄ρθει για τα Φιλιατρά δε θα ΄χει καμία σχέση με το παλιό. Αλλά και το μεταμφιεσμένο παλιό ως καινούριο, δε μπορεί να μας ξεγελάσει.  Το ζήτημα δεν είναι η διάσπαση του Δήμου Τριφυλίας. Το ζήτημα είναι το αυτοδιοίκητο της πόλης μας, όπως και κάθε πόλης που θέλει ν΄ αυτοδιοικηθεί. 
    Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με παρρησία δηλώνουν ότι όλα μπορούν ν΄αλλάξουν για την πόλη μας αρκεί οι πολλοί  να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Να ξεπεράσουν την αδράνειά τους δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους, ώστε να ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. Μπορούμε σίγουρα εμείς οι απλοί άνθρωποι που δε μας διακατέχει το παράλογο γιατί το παράλογο δε λύνει προβλήματα, να το κάνουμε πράξη αυτό χωρίς καν την απειροελάχιστη βοήθεια όλων εκείνων που οδήγησαν την πόλη σ΄ αυτό το μαύρο χάλι.
    Ψηφίζουμε ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την επαναφορά του Δήμου Φιλιατρών.

Φιλιατρά, 26 Μάρτη 2019.     
                                                                      Σπυρόπουλος Βασίλης
                                                                      φτωχομεσαίος αγρότης

                                                                    ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
                                                                 Συνδυασμός για το Συμβούλιο
                                                               Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα