Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ο Τσακαλώτος «αδειάζει» τον Πετρόπουλο

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, περί ενδεχόμενου να καταβληθεί έκτακτο δώρο Πάσχα.
«Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσακαλώτος. Ο κ. Πετρόπουλος, πάντως, μιλώντας στο ραδιόφωνο news247 δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει προκύψει αλαλούμ σχετικά με την καταβολή έκτακτου επιδόματος το Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο. Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Real News», αλλά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι τις σχετικές

ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.
Με νεότερες δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί "Δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους», συμπληρώνοντας: «Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει».
Οι πληροφορίες για το Δώρο Πάσχα
Οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, διέρρευσαν στην εφημερίδα «Real News».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, για τρία εκατομμύρια συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το κενό του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ακόμη και αν δεν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία προβλέπει χορήγηση 250 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους.
Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στη «Real News», επιβεβαίωσε ότι τα επιτελεία των υπουργείων έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια», προκειμένου να υπολογίσουν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου εν τέλει θα κριθεί από τις δυνατότητες της χώρας.
Την ίδια ώρα, πάντως, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν την είδηση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα