Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αλλάζει το ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες από 1η Μαΐου

Ολοκληρώθηκε και τυπικά με την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΟΤΟΕ η διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων που κράτησε σχεδόν 3 μήνες. Με τη νέα σύμβαση καθορίζεται νέο ωράριο στη λειτουργία συναλλαγών των τραπεζών, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:
Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων είναι 3ετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν:
1. Στην προστασία της Απασχόλησης.
2. Στη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών.
3. Στην εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων ενόψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.
4. Στο ωράριο συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται την 1η Μαΐου από 08.00 έως 14.00,

Δευτέρα έως Παρασκευή.
Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δοσμένες συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι Τράπεζες όσο και οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στους ρόλους τους.
Ειδικότερα, οι Τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μια αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν.
Η ΟΤΟΕ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση μετά την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., αλλά θα παραμείνει σε ετοιμότητα ενόψει των όποιων εξελίξεων στον χώρο. aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα