Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο Α. Σ. Φιλιατρών ζητά αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών με επιστολή σε ΥΠΕΣ, βουλευτές και κόμματα

Αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και, μάλιστα, στις 15 Μαρτίου απέστειλε σχετική επιστολή στο Μεσσήνιο υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στους βουλευτές Μεσσηνίας και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
Σημειώνεται ότι το αίτημα για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών, στο πλαίσιο αλλαγών και διορθωτικών κινήσεων στο χωροταξικό του «Καλλικράτη», είχε θέσει δημόσια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε.) (που διεξήχθη στα Φιλιατρά το Σάββατο 2 Μαρτίου) ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών,
Κώστας Σαρματζής, ο οποίος σκιαγράφησε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Φιλιατρά εξαιτίας και της δημιουργίας του Δήμου Τριφυλίας, χαρακτηρίζοντας τον έκτρωμα, που ξεχειλώθηκε παράλογα και είναι η ταφόπλακα των Φιλιατρών.
Τη στήριξή του στο αίτημα της κοινωνίας των Φιλιατρών για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών, όπως εκφράστηκε από τον κ. Σαρμαζή, εξέφρασε με απόφασή του και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.
Στην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Αθανασόπουλος και ο γραμματέας Αριστοτέλης Καναβός, που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται: «Σήμερα στα Φιλιατρά το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ταχθεί υπέρ της επαναφοράς του Αυτοδιοίκητου (ΔΗΜΟΣ Φιλιατρών). Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι συνέπεια ενός τοπικισμού ούτε έχει σχέση με καμία αντιπαλότητα με τις όμορες πόλεις. Τα Φιλιατρά ως πόλη είναι το δεύτερο θερμοκηπιακό κέντρο στην Ελλάδα, ένας τεράστιος ελαιώνας, ταυτόχρονα δε τόπος παραγωγής υπερπρώιμων εξαγώγιμων κηπευτικών π.χ. καρπουζιού, αγγουριού κ.λπ. Επίσης, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Καλαμάτα πόλη της Μεσσηνίας. Τα Φιλιατρά είναι μία πόλη με τεράστια συνεισφορά στην τοπική και εθνική οικονομία, από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους».
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς και το έχουμε επισημάνει στο «Θ», για τα καλά έχει «ανοίξει» η συζήτηση σχετικά με το χωροταξικό του Δήμου Τριφυλίας και με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια και, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Πρόκειται για θέμα μείζονος σημασίας, το οποίο ανοίγει η ίδια η κοινωνία και οι φορείς των Φιλιατρών και ευρύτερα της Τριφυλίας, καθώς υπάρχουν πλέον κοινές διαπιστώσεις, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση θεσμοθέτησε, δια νόμου, επιτροπή για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» και προτάσεις για αλλαγές σε Δήμους, όπως ήδη έκανε προεκλογικά σε ορισμένους που δεν είχαν καν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Τριφυλίας.
Το Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΓανυμήδηςΜαρτίου 27, 2019

    Δημαγωγίας συνέπεια, ίσως και λόγω εκλογικών διαδικασιών…
    Όψιμοι μαχητές και επαναστάτες που τόσο καιρό ήταν κρυμμένοι επέλεξαν να αποκτήσουν ιδιότητες φελλού!
    Δημοκοπούν επιπόλαια σε βάρος μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης αδιαφορώντας για την πόλη και τους πολίτες!
    Μια μεγάλη υπόθεση σχεδόν δεκαετίας επιλέχτηκε από κάποιους τοπικούς….. παράγοντες για να αναδείξουν την παρουσία τους στα τοπικά δρώμενα και να καλύψουν πίσω από το δάκτυλό τους την πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος και την τεράστια απουσία - κενό, τόσων και τόσων χρόνων . Ρίχνουν άσφαιρα, τουφεκιές στον αέρα, προσποιούμενοι τάχα τους υποστηριχτές της υπόθεσης, όταν τόσα χρόνια όχι απλά αδιαφορούσαν αλλά και αρκετοί από αυτούς την πολεμούσαν!
    Έτσι γεννάται μια και μόνο μία υποχρέωση των Φιλιατρινών πολιτών:
    Μαύρο και MONO ΜΑΥΡΟ όπου τους συναντούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα