Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ελεύθερα τα γαλάζια «αντάρτικα» και «καπετανάτα» στους δήμους και της Μεσσηνίας…

Με επίσημο έγγραφο της γραμματείας πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ.
Ο κόσμος το είχε… τούμπανο, αλλά η Νέα Δημοκρατία μέχρι πρότινος… σφύριζε αδιάφορα. Για ποιο θέμα; Για τη χαλαρή ψήφο στις δημοτικές εκλογές, αφού στους περισσότερους νομούς της χώρας, όπως και στη Μεσσηνία, οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι περισσότεροι του ενός.
Βέβαια, στις μεγάλες πόλεις υπάρχει ένα πιο σφικτό κομματικό πλαίσιο, ενώ το ίδιο προσπαθεί να πετύχει και στις περιφερειακές εκλογές, αν και δεν το έχει πετύχει πλήρως.
Μάλιστα, επίσημο έγγραφο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι το σκαρί είναι παντελώς ακυβέρνητο εν μέσω θυέλλης. Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών", επιστολή της Γραμματείας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2019, αναγράφει ρητά: "Δεδομένο ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς

συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά το χώρο της Ν.Δ.
Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».
Προσπαθώντας, δηλαδή, να αποφύγει τριβές που θα στοιχίσουν στις ευρωεκλογές ή τις περιφερειακές εκλογές, αφήνει ελεύθερα τα "αντάρτικα" και τα "καπετανάτα" στους Δήμους.
Σύμφωνα, επίσης, με την επιστολή, "πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως στηρίζει η Ν.Δ.».
Και συνεχίζει για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: «Στις περιοδείες του προέδρου, καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια.
Στις περιπτώσεις που στελέχη μας συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».
Η επιτολή και η κατάσταση στη Μεσσηνία
Στο Δήμο Καλαμάτας τρεις συνδυασμοί έχουν επικεφαλής στελέχη της Ν.Δ., Βασιλόπουλου, Οικονομάκου, Αλειφέρη. Παράλληλα, στελέχη του κόμματος βρίσκονται και σε άλλους συνδυασμούς.
Η ίδια εικόνα κυριαρχεί και στο Δήμο Οιχαλίας, αλλά και στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Ο μόνος Δήμος στον οποίο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να νιώθει ασφάλεια, είναι αυτός της Μεσσήνης, καθώς η υποψηφιότητα του Γιώργου Αθανασόπουλου φαίνεται να συσπειρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεών της.
Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, επίσης, η διάσπαση των δυνάμεων της Ν.Δ. είναι δεδομένη, καθώς ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Δ. Καφαντάρης, έχει να αντιμετωπίσει τον Π. Καρβέλα και τον Δ. Βρεττάκο, οι οποίοι έχουν σαφείς αναφορές στη Νέα Δημοκρατία.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο Τριφυλίας, όπου στη «γαλάζια» υποψηφιότητα του Π. Κατσίβελα (νυν δήμαρχος) έρχονται να προστεθούν οι υποψηφιότητες του Π. Τσίγγανου και της Χ. Παναγιωτοπούλου.   Α.Π. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα