Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων για τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου

Μεγάλο ατόπημα χαρακτηρίζει η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων την αναφορά περί «εσωτερικού εχθρού» που έγινε κατά την εκφώνηση του πανηγυρικού της 25ης Μαρτίου στους Γαργαλιάνους από τη δρα Αναστασία Πολιτοπούλου, πολιτική επιστήμονα, ιστορικό, νομικό, διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων αναφέρει:
«Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος που δεν καλύπτεται από τα φώτα της δημοσιότητας. Γίνεται φανερά – ολοφάνερα και με συστηματικό τρόπο και στοχεύει στις προσπάθειες αναστήλωσης της χώρας. Το ελληνικό μεταπολεμικό κατεστημένο, η παρασιτική ελληνική άρχουσα τάξη που ανδρώθηκε στην κατοχή λόγω της συνεργασίας της με τον κατακτητή και εδραιώθηκε χάρη στη συνεργασία της με τους Αγγλοαμερικάνους και που με ευθύνη δική της οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, είναι θορυβημένη από την επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει την κατρακύλα της χώρας και ακόμα πιο θορυβημένη από τη σταδιακή επιστροφή στην

ομαλότητα.
Η απελπισία αυτού του κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, που δυστυχώς διατηρεί ακόμα σημαντικά ερείσματα σε κρίσιμους τομείς του κρατικού μηχανισμού και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, είναι πολύ μεγάλη γιατί έχουν αποκοπεί οι ομφάλιοι λώροι που το έτρεφαν χρόνια και αντιμετωπίζει με δέος την πιθανότητα να καταφέρει η Ελλάδα να γίνει μια χώρα που θα επικρατεί η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο δημόσιος έλεγχος, η λογοδοσία και η αξιοκρατία.
Αυτό το σάπιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που έχει βρει αποκούμπι στα ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα, όποτε βρει ευκαιρία χύνει το δηλητήριό του στο κοινωνικό σώμα εκμεταλλευόμενο το κύρος ατόμων που έχουν βρεθεί σε θέσεις επειδή ακριβώς λειτουργεί η δημοκρατία. Μια δημοκρατία που λοιδορούν, που χλευάζουν με απώτερο σκοπό να την απονομιμοποιήσουν και να την ανατρέψουν γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Ο επετειακός λόγος της 25ης Μαρτίου στους Γαργαλιάνους που εκφωνήθηκε από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια. Το στέλεχος αυτό παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του συντασσόμενο με πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες εκμεταλλευόμενο μια ημέρα με τεράστια συμβολική και συναισθηματική σημασία για τους Ελληνες. Οχημα στην προσπάθειά του έγινε η αντίδραση ακραίων κύκλων στην επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει τέλος σε μια πολύχρονη διαμάχη στα βόρεια σύνορα απελευθερώνοντας πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο, ενισχύοντας την ειρήνη και ανοίγοντας το δρόμο για συμμετοχή στα κέρδη από την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και την εκμετάλλευση των πόρων της ευρύτερης περιοχής.
Ομως το μεγάλο ατόπημα αυτής της κρατικού υπαλλήλου είναι η ανάσυρση από το χρονοντούλαπο της ιστορίας της θεωρίας του "εσωτερικού εχθρού". Μιας θεωρίας που ο λαός την έχει πληρώσει πολύ ακριβά με διωγμούς, βασανιστήρια και εκτελέσεις για να κρατηθούν στη εξουσία αυτοί ακριβώς που λοιδορούν τη δημοκρατία μας. Μια θεωρία που έχουν χρησιμοποιήσει διαχρονικά και κατά κόρον όλοι ο φασίστες ανά την υφήλιο για να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντίπαλους και να κρατήσουν τους λαούς στο γύψο. Μια θεωρία που η εκφορά της ενώπιον μικρών μαθητών αποτελεί έγκλημα γιατί δηλητηριάζει την ψυχή τους και τους εθίζει στο διχασμό που οι πληγές του ακόμα παραμένουν ανοιχτές.
Ας ξαναδιαβάσει λοιπόν η κυρία «ιστορικός» - νομικός - πολιτική επιστήμων - διδάκτωρ και ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας την ιστορία χωρίς τα γυαλιά της μαύρης προπαγάνδας. Αν το καταφέρει, θα μάθει τι μεγάλωσε την Ελλάδα και τι τη μίκρυνε. Ετσι θα μπορέσει και αυτή να συνεισφέρει από την πράγματι σπουδαία θέση της στην προσπάθεια που γίνεται για την ανόρθωση και ανοικοδόμηση της χώρας.
Εμείς από την μεριά μας, καλούμε τον κόσμο των Γαργαλιάνων και ειδικότερα τη νεολαία να κλείσουν τα αυτιά τους σ’ αυτούς που χύνουν χολή και δηλητήρια και να τους απομονώσουν. Ο τόπος μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά τους διχασμούς με πολέμους, εθνικές ταπεινώσεις και διεθνείς ελέγχους. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ησυχία, ειρήνη και εργατικότητα για μπορέσουμε να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της».
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα