Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Μειώνεται το όριο συναλλαγών σε μετρητά

Τo επόμενο διάστημα αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα αυξάνεται το όριο των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα αλλάζει το όριο για συναλλαγές σε μετρητά.
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και άλλες συναφείς διατάξεις, όπως είναι η μείωση του ορίου πάνω από το οποίο οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, e-banking, μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό, εμβάσματα κ.τ.λ.) για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Στη βάση αυτή αγορές αξίας άνω των 200 ή 300 ευρώ θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο αν είναι κάτω από τα παραπάνω όρια το ποσό που θα αναγράφεται στην απόδειξη θα μπορεί να πληρωθεί με μετρητά. Η απώλεια του αφορολόγητου και η πληρωμή πρόσθετου φόρου είναι, βασικά, αποτέλεσμα λαθών από τους

φορολογούμενους, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουν και φέτος, προκειμένου να διασφαλίσουν το αφορολόγητο και τη μείωση του φόρου κατά 1.900 έως 2.100 ευρώ.
Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι μισθωτοί πλήρωσαν περισσότερο φόρο εισοδήματος κατά 16,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνταξιούχοι επιβαρύνθηκαν με πρόσθετο φόρο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα