Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ανησυχία και αντίδραση για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Έντονη είναι στην Τριφυλία η ανησυχία για αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εξαιτίας της απόφασης του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας για μετακίνηση δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, μάλιστα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. Τριφυλίας εκφράστηκε σφοδρή αντίδραση.
Στις 22 Μαρτίου ο κ. Μπέζος με αποφάσεις του ενέκρινε «τη μετακίνηση της ιατρού κλάδου ΕΣΥ κ. Ζέρβα Αγγελικής, συντονίστριας διευθύντριας Νεφρολογίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, και την τοποθέτησή της σε κενή οργανική θέση της ίδιας ειδικότητας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας» και «τη μετακίνηση του ιατρού κλάδου ΕΣΥ κ. Καλοφωλιά Παναγιώτη, συντονιστή διευθυντή Χειρουργικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, και την τοποθέτησή του σε κενή οργανική θέση της ίδιας ειδικότητας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας».
Προχθές, ο κ. Μπέζος αποφάσισε «όπως η ιατρός κ. Ζέρβα Αγγελική αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού των Νοσηλευτικών Μονάδων

Καλαμάτας και Κυπαρισσίας» και «όπως ο ιατρός κ. Καλοφωλιάς Παναγιώτης αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των Χειρουργικών Τμημάτων των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας».
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, προ ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ενημέρωσε για τις εξελίξεις, τονίζοντας: «Ενέργειες οι οποίες αποδυναμώνουν τη λειτουργία του, είναι αυτονόητο ότι από κανέναν μας δεν μπορεί να είναι ανεκτές. Δεν μπορεί στο πλαίσιο των εκλογών να γίνονται τακτοποιητικές κινήσεις έτσι ώστε να βολεύονται μερικοί άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ και να δεχτώ ότι μονήρεις ειδικότητες, καθοριστικές για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μεταφέρονται, μετατίθενται ή αναλαμβάνουν δήθεν υπεύθυνοι συντονιστών σε τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Και να αναφερθώ συγκεκριμένα: αυτή η ιστορία με τη Ζάκυνθο συνεχίζει να έχει παρεπόμενα. Μεταφέρεται ο διευθυντής της Χειρουργική Κλινικής ως συντονιστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η μοναδική νεφρολόγος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μεταφέρεται ως συντονιστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας…
[…] Νομίζω ότι η κοινωνία πρέπει να είναι ανήσυχη και σ’ επαγρύπνηση. Δεν μπορεί εν όψει εκλογών να τακτοποιούνται άνθρωποι εις βάρος θεσμών ή ιδρυμάτων που έχουν την απόλυτη ανάγκη της παρουσίας τους. Ούτε κι αυτό μπορεί να περάσει έτσι στα σιωπηλά…».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «οι Σύλλογοι των νοσοκομείων είναι ξεσηκωμένοι, γιατί είναι προφανές ότι είναι μια ρουσφετολογική εξυπηρέτηση. Και δεν μπορούμε εμείς να δεχθούμε άλλο την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», ενώ ζήτησε από το Σώμα «ομόφωνα να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες οι οποίες υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».
Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την αγωνία και την αντίδρασή τους απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και πρακτικές που ναρκοθετούν την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θέτοντάς το σε περιπέτειες, ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικοί διαξιφισμοί μεταξύ της Ιωάννας Μαραβελή και δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, καθώς εκείνη φάνηκε να υπερασπίζεται γενικότερα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων. Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα