Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Τάδε έφη Μάνος Χατζιδάκις! Ένας άνθρωπος που άφησε έναν καλύτερο κόσμο

Ο Εμμανουήλ (Μάνος) Χατζιδάκις (Ξάνθη, 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα, 15 Ιουνίου 1994) ήταν κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά.
Στο βίντεο ακούμε Λόγια σοφά και προφητικά θα λέγαμε του Μάνου Χατζιδάκι. Μοναδικός, ιδιοφυής και αεικίνητος, η γνώση του για την ποιότητα μιας σύζευξης κυβερνητικών συμφερόντων και η απογοήτευση του για την ελληνική πραγματικότητα, λειτουργεί ως απόσταγμα στα παρακάτω λόγια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη(και όχι μόνο)

. Ο αξέχαστος Μάνος Χατζιδάκις είχε μιλήσει σε συνέντευξή του το 1990 για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διορατικά επικρίνει την ένταξη μας, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα γίνει μια ασήμαντη επαρχία της Ευρώπης που θα κυβερνάται από τους Ευρωπαίους και δεν θα έχει καμιά διαφορά από την Τουρκοκρατία. Δηλ. Η ΕΕ θα είναι μια νέα μορφή Τουρκοκρατίας για την Ελλάδα!Τα όσα λέει τότε, δεν τα ζούμε στο πετσί μας σήμερα οι Έλληνες;

Βίντεο: Δήλωση του Μάνου Χατζηδάκι (το 1990) για την ένταξη
της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια νέα σκλαβιά!



Βίντεο: «Ο Μάνος Χατζιδάκις για την ελληνικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα