Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Πάτρα: Πέθαναν 21 ηλικιωμένοι μέσα σε ένα μήνα


Μπορεί μέχρι τώρα να είχε γίνει γνωστό ότι ήταν 11 οι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στο ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας, νέες πληροφορίες, όμως, κάνουν λόγο για 21 απώλειες μέσα σε μόλις ένα μήνα. Σημειώνεται πως ήδη ο εισαγγελέας έχει παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση.
Γηροκομείο στην Πάτρα: Σοκ από τις νέες αποκαλύψεις
Συγκεκριμένα, όπως λένε στην ιστοσελίδα tempo24.news συγγενείς των θυμάτων, από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί συνολικά 21 θάνατοι ηλικιωμένων.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι τρεις από τους 21 θανάτους σημειώθηκαν μέσα στη μονάδα φροντίδας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο, θετικοί στον κορονοϊό είχαν εντοπιστεί 51 από τους 77 φιλοξενούμενους, καθώς και επτά εργαζόμενοι στη μονάδα.
Όπως αναφέρουν οι συγγενείς των ηλικιωμένων, εργαζόμενοι στο γηροκομείο προσπαθούσαν συνεχώς να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης ήταν κατά του εμβολίου, με τις μαρτυρίες να υποστηρίζουν, επίσης, ότι μέλος της διοίκησης που νοσούσε από κορονοϊό πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο.
Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.
Κανένα απολύτως μέτρο
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία συγγενή στην ίδια ιστοσελίδα, πριν από λίγες ημέρες δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα