Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Πάτρα: Η απίθανη δικαιολογία του ανεκδιήγητου αστυνομικού που μοίραζε κλήσεις χωρίς μάσκα


Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της "Πελοπόννησος" για αστυνομικό της Τροχαίας Πατρών που "συνελήφθη" από τον φωτογραφικό φακό να επιδίδει κλήση για παράβαση του ΚΟΚ, χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού, αδιαφορώντας ακόμα και στην προτροπή καταστηματάρχη για χρήση της.
Στον αστυνομικό επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Επιπλέον αποφασίστηκε η μετακίνησή του σ’ άλλη υπηρεσία.
Παραδοχή
Ο ίδιος στις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει, όπως πληροφορείται η εφημερίδα "Πελοπόννησος", παραδέχθηκε το συμβάν και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει(!).
Εκείνο όμως που εύκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι το γεγονός ότι ο νεαρός ένστολος δεν έφερε μάσκα, τουλάχιστον σε εμφανές σημείο εκτός του προσώπου του, να την έχει για παράδειγμα ανά χείρας ή έστω "κρεμασμένη" από το αφτί, που να δικαιολογεί την απομάκρυνση της λόγω σφυρίγματος!
Αντιδράσεις
Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αγίου Ανδρέου, προκαλώντας την απορία, αλλά και την ενόχληση πολλών περαστικών, που εξέλαβαν την συμπεριφορά του ένστολου ως προκλητική, τη στιγμή μάλιστα που συνάδελφοί του διενεργούσαν πεζές περιπολίες λίγα μέτρα πιο μακριά - στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου - για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα